Papež František promluvil v americkém Kongresu. Zastal se uprchlíků

František oslovil jako vůbec první papež obě komory amerického Kongresu. Na zákonodárce apeloval, aby zanechali stranických sporů a konali ve prospěch obecného dobra. Dotknul se témat, jako je migrace, sociální problémy, chudoba, ale i řešení mezinárodních krizí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papež František promluvil k oběma komorám amerického Kongresu

Papež František promluvil k oběma komorám amerického Kongresu | Zdroj: Reuters

Více než pětisetčlenné publikum, zákonodárci, soudci a členové vlády pozdravili papeže bouřlivým potleskem. Papeže přivítal viditelně dojatý předseda Sněmovny reprezentantů John Boehner, sám katolík.

Ve svém projevu papež František připomněl, že je proti trestu smrti i proti potratům. Zdůraznil také, jak je důležité vítat imigranty.

Varoval, že svět čelí největší uprchlické krizi od konce 2. světové války. Vyzval zákonodárce, aby příliv přistěhovalců nenahlíželi skrze čísla, ale namísto toho se soustředili na konkrétní osudy konkrétních lidí a chovali se k těm, kteří hledají lepší život vždy lidsky, spravedlivě a bratrsky.

Po skončení projevu papež pozdravil tisíce lidí, kteří na něj čekali u sídla Kongresu.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme