V Chuchli závodila žokejská špička. Skvělí koně i dráha, chválí italský vítěz

Historicky nejkvalitnější rovinové dostihy na českém území dnes hostila pražská Velká Chuchle. Na první ročník Evropského poháru žokejů se tam sjeli jezdci z dostihových velmocí a bojovali o celkovou dotaci téměř čtyř milionů korun. Dramatický souboj nakonec ovládl teprve třiadvacetiletý Ital se zkušenostmi z celého světa Cristian Demuro.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mezi žokeji, kteří se utkali ve Velké Chuchli, vládl Ital Cristian Demuro

Mezi žokeji, kteří se utkali ve Velké Chuchli, vládl Ital Cristian Demuro | Zdroj: ČTK

Výborná atmosféra provázela celé odpoledne, protože dvanáctka elitních evropských žokejů předvedla chuchelskému publiku, jaký je rozdíl mezi amatéry a profesionály.

Všech pět dostihů zařazených do soutěže skončilo extrémně vyrovnaným doběhem a něco podobného skutečně diváci ve střední Evropě ještě neviděli a možná se tato soutěž stane tradicí, což by přivítal i vítězný Ital Cristian Demuro.

Přehrát

00:00 / 00:00

Máte tady skvělou dráhu, vzkazuje chuhelským pořadatelům vítěz Evropského poháru žokejů Cristian Demuro

„Jsem tady úplně poprvé, nikdy jsem v Praze nebyl. Až mě trochu překvapilo, jak skvělou tady máte dráhu, opravdu se mi tu závodilo moc dobře. Byl jsem se podívat i ve městě a mám tady z toho skvělý pocit. Navíc těch lidí na tribuně. Je vidět že to rádi dostihy a jsem hrdý na to, že sem přišlo tolik lidí," vyznal se žokej.

V poslední zářijovou sobotu dorazil do Chuchle skutečně neobvyklý počet diváků. Pět tisíc je velmi hezká návštěva, ale ve srovnání s věhlasnými závodišti je to zlomek.

„Podle mě je nejlepším závodištěm na světě hipodrom v Dubaji. Moc dobře se mi jezdilo i v Japonsku a teď jsem nejčastěji ve Francii a rád se vracím na pařížské závodiště Longchamp,“ chlubí se 23letý žokej.

Za svou nedlouhou kariéru získal už více než tisíc vítězství a je považován za jednu z největších hvězd světového turfu. „Můj otec otec je žokej, bratr je žokej, takže jsem se vlastně narodil ve stáji,“ směje se spokojený vítěz prvního ročníku Evropského poháru žokejů.

Ve Velké Chuchli se sešli nejen elitní jezdci. Díky vysoké dotaci poslali většinou čeští majitelé do dostihů své nejlepší koně. „České koně jsou hodně odolní a mají až neuvěřitelnou výdrž. Jezdí se tu poměrně dlouhé závody a i v závěru ještě dokážou zafinišovat. Jsou dobře trénovaní a hodně silní,“ chválil soutěž, která přiblížila české rovinové dostihy západní Evropě Cristian Demuro.

 

LERAM EUROPEAN JOCKEYS' CUP 2015 je za námi, všem srdečně děkujeme za návštěvu a doufáme, že jste si skutečně exkluzivní dostihy naplno užili!

Posted by Dostihy Velká Chuchle on 26. září 2015

Evropský pohár žokejů 2015 v Praze-Velké Chuchli (celková dotace 3,85 milionu korun):
I. (Fillies and Mares): 1. Dumnonia (Demuro), 2. Living Colors (Línek), 3. Money For Danny (Murzabajev),
II. (Sprint): 1. Prince Orpen (Demuro), 2. Mikesh (Minařík), 3. Sinbad (Veron),
III. (Middle): 1. Tamarind Cove (Janáček), 2. Aldar (Murzabajev), 3. Kathinka (Veron),
IV. (Long): 1. Touch Of Genius (Minařík), 2. Sanok (Janáček), 3. Autor (Rispoli),
V. (Million): 1. Dashing Home (Veron), 2. Chardonney Tcheque (Rispoli), 3. Sign Of The Zodiac (Graberg).
Konečné pořadí EP žokejů: 1. Demuro (It.) 14 b., 2. Veron (Fr.) 12, 3. Rispoli (It.) 12, 4. Janáček (ČR) 11, 5. Murzabajev (Kaz.) 11.

Další dostihy:
VI. (Gerschův memoriál, rovina, 1400 m): 1. Lagaro (ž. Verner, tr. Petrlík, stáj DAR), 2. Miss Vikaniko, 3. Vaneta. Čas: 1:29,11. Výrok: boj krk - 1 - krk.
VII. Khalidor (ž. Murzabajev) - Hubal - Aurora.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme