Odzvonilo průmyslové špionáži a jejím agentům?

Jejich často nebezpečnou a draze ceněnou práci mohou bez rizika nyní za ně dělat taxikáři. Vyplývá to alespoň z průzkumu, který tento týden zveřejnila v Düsseldorfu společnost Pointsec, zabývající se ochranou elektronických zařízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

taxi na letišti

taxi na letišti | Foto: Jan Rosenauer

Nejsnadnější přístup k utajovaným dokumentům, informacím a datům mají skutečně řidiči taxislužby. 900 zástupců jejich cechu v 9 velkých evropských městech dosvědčilo, že jejich zákazníci jsou neuvěřitelně zapomnětliví. Jen ve druhém pololetí minulého roku si v taxících zapomněli 30 000 osobních kapesních počítačů, 200 000 mobilů a 10 000 notebooků.

Všechna tato elektronika obsahuje většinou slabě nebo vůbec nechráněná tajná data, jejichž zneužití tak není vůbec složité. Škody mohou být obrovské, protože nejde jen o firemní agendu, ale v paměti jsou často přístupová hesla do firemní sítě.

Ani, když se zapomnětlivec znovu dostane ke svému majetku, nemůže si být jist, že v mezičase někdo data či hesla nezkopíroval a nezneužil. Nejroztržitější jsou zákazníci londýnských taxi, připadá na ně polovina notebooků, třetina mobilů poztrácených v devíti městech Evropy.

David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme