Česká cyklokrosová špička startuje pohárovou sezonu ve Slaném

Po Světovém poháru v Las Vegas startuje v cyklokrosu také domácí pohárová sezóna. Úvodní podnik už pondělí uvidí diváci v areálu plochodrážního stadionu ve Slaném. Na startu elitní kategorie by neměla chybět v elitní kategorii kompletní špička.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radomír Šimůnek

Radomír Šimůnek | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Český cyklokros opustil na mezinárodní scéně medailové pozice. V nové sezóně by se Češi chtěli do světové špičky vrátit. Roční pauzu po zdravotních problémech ohlásil Martin Bína, naopak neúspěch na republikovém šampionátu i mistrovství světa by rád napravil Radomír Šimůnek.

„Vloni vypadnul z top dvacítky. Myslím, že měl dobrou přípravu a podle výsledků to vypadá, že by se měl vrátit,“ věří i nový reprezentační trenér Petr Dlask.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na plochodrážním stadionu ve Slaném začíná domácí pohárová sezóna v cyklokrosu. Na startu elitní kategorie by neměla chybět v elitní kategorii kompletní špička.

Velká očekávání se spojují také s Michaelem Borošem. Dnes už bývalý táborský jezdec zvolil pro další pokračování kariéry profesionální působení v Belgii.

„Je tam po boku mistra světa Mathieu van der Poela a měli super silniční program. Po loňských zkušenostech, kdy obsadil 8. místo na světovém šampionátu v Táboře, by měl mít v elitě výsledky a táhnout tým jako lídr.“

Otevřený je v současné době i možný návrat Zdeňka Štybara do terénu.

„Psal jsem si se ‚Štybym‘ jestli je to reálné, ale necháme to na něm. Je to všechno ohledně týmu a o tom, jaké bude mít priority pro příští sezonu,“ říká Petr Dlask. Do elity míří také Jakub Skála. S kategorií do třiadvaceti let se rozloučil sedmým místem na světovém šampionátu v Táboře. S loňskou sezónou ovšem stoprocentně spokojený nebyl.

„Na mistrovství republiky jsem byl trochu nachlazený a bylo z toho až 4. místo. Na mistrovství světa jsme naladili formu na 200%, ale stejně jako zbytek českého národku jsem měl smůlu a skončil sedmý. A 7. místo nikoho nezajímá,“ uznal Jakub Skála.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme