Šéf labouristů navrhuje demilitarizaci hranic mezi východní Evropou a Ruskem

Jednání s Ruskem o demilitarizaci hranic Východní Evropy navrhuje předseda britských labouristů Jeremy Corbyn. Nový lídr největší opoziční strany to řekl ve vysílání BBC. Podle přesvědčeného pacifisty Corbyna může za agresivní postoj Ruska částečně Severoatlantická aliance.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeremy Corbyn

Jeremy Corbyn | Foto: Wikimedia Commons CC-BY-3.0, Garry Knight

Nový šéf labouristů upozornil v show Andrewa Marra na dlouhodobou snahu NATO rozšiřovat se východním směrem. Severoatlantická aliance a Rusko se prý staví jeden proti druhému a obyčejní lidé tím strádají.

Corbyn, který teď bude obhajovat některé své kontroverzní názory na stranickém sjezdu, pro BBC zdůraznil, že rozhodně není zastáncem politiky Vladimira Putina.

Podle Corbyna by se měla vést vážná jednání s Moskvou o demilitarizaci celého pásu východoevropských hranic s Ruskem. Toho je prý možné docílit, i když ta či ona země je v Severoatlantické alianci. Corbyn dodal, že by to „posílilo pocit bezpečnosti a míru v Evropě."

Jeremy Corbyn | Foto: Český rozhlas

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme