Řidiče mezi Prahou a Karlovými Vary zdrží dopravní omezení. Očekávají se kolony

S omezením musejí ode dneška počítat řidiči na hlavním silničním tahu mezi Prahou a Karlovými Vary. V blízkosti Lubence a Bošova stavbaři zužují silnici kvůli dokončování nového úseku rychlostní komunikace. Dlouhé kolony se dají očekávat v obou směrech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlostní silnice R6

Rychlostní silnice R6 | Foto: Regionální stavební sdružení Karlovy Vary

Pan Jaromír jezdí za prací z Karlových Varů do Prahy prakticky denně. Rozestavěnou rychlostní silnici a objížďku u obce Lubenec vnímá na nutné zlo. Na Jaromíra a další motoristy ale čeká další zkouška ohněm. Stavbaři začínají napojovat starý úsek silnice 1. třídy na novou rychlostní komunikaci.

„Jedná se o klasické propojení po polovinách, kdy přes den to budou řídit regulovčíci stavby a přes noc bude doprava puštěna na semafory,“ říká Lukáš Hnízdil z krajské pobočky Ředitelství silnic a dálnic a vysvětluje, že stavbaři frekventovanou komunikaci dočasně zúží a dopravu omezí.

Přehrát

00:00 / 00:00

O dopravním omezení na R6 u Lubence natáčel Zdeněk Trnka

Odborníci očekávají v místech propojování silnic dlouhé kolony vozidel. Také proto podle Lukáše Hnízdila budou chtít stavbaři pracovat rychle: „Reálně uvažujeme, že omezení bude trvat pět až sedm dní.“

Nový úsek rychlostní silnice je už dávno v provozu ve středních Čechách. Na hranici Karlovarského kraje jde ale teprve o první čtyři kilometry. Například pan Václav z Lubence způsob stavby kritizuje:

„Nemá to logiku. Ten úsek na nic nenavazuje. Podle mého názoru by se mělo začít v Novém Strašecí, kde končí dálnice, a pokračovat dál. Takhle je to pět šest kilometrů, a v podstatě nic to nevyřeší.“

Úsek rychlostní komunikace R6 u Lubence má být pro motoristy otevřen na přelomu října a listopadu. Nelogicky samostatně by ale neměl stát příliš dlouho.

„Navazující úsek obchvatu Lubence o délce pěti kilometrů plánujeme zahájit v příštím roce,“ vysvětluje Lukáš Hnízdil.

Motoristy projíždějící obcemi Lubenec a Bošov žádá v průběhu dopravního omezení o snížení rychlosti a opatrnost.

Zdeněk Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme