Líčení v kauze lihové mafie soud odročil na říjen. Žalobce chce další svědectví

Krajský soud v Olomouci odročil líčení s Radkem Březinou a dalšími sedmi obžalovanými v kauze takzvané lihové mafie. Vyhověl tak žalobci, který chtěl znovu předvolat čtyři svědky. K případu by se měl soud vrátit 26. října.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud v Olomouci. Radek Březina před líčením v kauze takzvané lihové mafie

Krajský soud v Olomouci. Radek Březina před líčením v kauze takzvané lihové mafie | Foto: Lenka Kratochvílová | Zdroj: Český rozhlas

Původně měly u soudu začít závěrečné řeči, nakonec však senát vyhověl žádosti žalobce, podle nějž jsou třeba ještě další svědectví.

Svědčit by měli čtyři lidé, kteří jsou také v souvislosti s lihovými obchody stíháni. I když už jednou vypovídali, podle státního zástupce Miroslava Stokláska je důležité je vyslechnout znovu.

Žalobce poukazuje na to, výpověď těchto lidí před soudem se lišila od té před policií.

„Jejich výpovědi by měly napomoci soudu k tomu, aby se mohl vypořádat s věrohodností výpovědí dalších osob a s výpovědí obžalovaných,“ poznamenal Stoklásek.

Advokát Radka Březiny Filip Opatřil poznamenal, že s klientem již očekávali v případu závěrečné řeči. „Takže nějakou komplikaci v tom měsíčním odložení nevidím,“ dodal obhájce.

ČRo, Lenka Kratochvílová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme