Režisér Klein točí šestý díl filmové série Básníci. Do kin půjde v dubnu

Romantik Štěpán, filmař Kendy nebo Vendulka utěšitelka znovu ožívají. Osm natáčecích dní už mají za sebou filmaři nového českého snímku Básníci 6 aneb Jak básníci čekají na zázrak. Na režisérské stoličce 23 let po prvním filmu sedí opět Dušan Klein. Nemění se ani představitel hlavní role Štěpána Šafránka, herec Pavel Kříž. Nová jsou, stejně jako u Jamese Bonda, jen jeho milostná dobrodružství a partnerky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herci Linda Rybová a Pavel Kříž při natáčení jedné ze scén šestého pokračování příběhů o básnících

Herci Linda Rybová a Pavel Kříž při natáčení jedné ze scén šestého pokračování příběhů o básnících | Zdroj: ČTK

V prvním patře domu v pražských Nuslích stojí na žebříku Linda Rybová hrající Zuzanku a umývá okna. Dole na ulici zahlédne filmového Štěpána Šafránka a usměje se na něj. Kamera zabírá novou, v řadě už šestou lásku takzvaných básníků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fenomén Básníků spočívá v zachycení fyzického a duševního stárnutí hrdinů, říká režisér filmové série Dušan Klein

Pro herečku Lindu Rybovou je znalost celé série při natáčení výhodou. „Právě, že to je úplně v pohodě, protože to znám z dětství. Je to jako vstoupit do něčeho známého a je to jednodušší, než když je to poprvé,“ uvedla Rybová.

Dušan Klein právě točil, podle svých slov, stěžejní sbližovací scénu mezi hlavními hrdiny. Milostné peripetie věčného básníka ale nejsou pro něj hlavním tématem série.

„Fenomén Básníků spočívá v tom, že zachycuje naše hrdiny v jejich fyzickém i duševním stárnutí. Začínali jsme točit, když jim bylo 17 a dnes je jim 55,“ vysvětlil Klein.

Pro Pavla Kříže je Štěpán Šafránek jeho nejslavnější rolí. Při přípravách na natáčení si nemusel předchozí filmy složitě vybavovat. Všechny si je přesně pamatuje.

Divák ale podle něj do kina může přijít i bez jejich znalosti: „Myslím si, že není nutné, aby to znal, když to bude znát, tak samozřejmě mu to propojí postavy nebo některé narážky. Ale není to tak, že by se v tom neorientoval nebo byl ztracen.“

Natáčení šestého dílu Básníků skončí 15. listopadu. Do kin půjde snímek o pět měsíců později.

Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme