Komika Dieudonného vypověděl soud z divadla kvůli porušení nájemní smlouvy

Kontroverzní francouzský komik Dieudonné už nesmí vystupovat ve svém divadle. Porušil totiž nájemní smlouvu. Dieudonné byl v minulosti několikrát obviněn z rasismu a antisemitismu, přesto má své příznivce po celé zemi. Navzdory tomu, že starostové řady francouzských měst jeho vystoupení na pokyn ministerstva vnitra ruší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dieudonné se připravuje na tzv. quenelle

Dieudonné se připravuje na tzv. quenelle | Foto: oficiální Facebook Dieudonného

Pronajímatel zrušil francouzskému komikovi smlouvu proto, že porušil jeden z jejích článků. Divadlo totiž pronajímal třetí straně. Dieudonné sice toto rozhodnutí napadl, ale soud dal za pravdu pronajímateli.

Komikovi advokáti za tímto rozhodnutím vidí především politické důvody. Tvrdí, že hlavním cílem je zabránit Dieudonnému ve vystupování.

Komik v minulosti zaplatil několikrát vysoké pokuty za rasistické a antisemitské výroky. Některá jeho vystoupení dokonce zakázal nejvyšší soud. Přesto má řadu obdivovatelů, s nimiž komunikuje zejména prostřednictvím sociálních sítí.

V únoru letošního roku byl například komik Dieudonné obviněn z obhajoby terorismu. Po atentátech v Paříži totiž napsal na svůj facebookový profil: Jsem Charlie Coulibaly - jako výraz podpory teroristovi, který zaútočil na židovský obchod v Paříži.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme