Praha se s taxikáři na zvýšení ceny za kilometr znovu nedohodla. Jednání budou pokračovat

Zástupci pražských taxikářů a dispečinků se ani dnes s vedením města nedohodli na navýšení maximální ceny za kilometr jízdného. Jednat by měli znovu příští týden. Zvýšení o 10 korun oproti dnešním 28 požadují sami taxikáři. Podle nich je nutné kvůli vysokým provozním nákladům vozů taxi. Magistrát si dnes vyžádal další podklady od taxikářů, proč by se cena měla zvyšovat. Nová cena by měla být známá do dvou týdnů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taxikáři se sešli na pražském Strahově. Nejspíš zablokují magistrálu v Praze

Taxikáři se sešli na pražském Strahově. Nejspíš zablokují magistrálu v Praze | Foto: Jan Charvát

Magistrát a taxikáři šli na jednání s jednoznačnými požadavky. Praha na základě minulých podkladů souhlasila s 32 korunami za kilometr. Zástupci taxislužeb naproti tomu navrhovali 50 korun.

"Na maximální ceně jsme se nedomluvili, bude pokračovat dál ve vyjednávání,“ řekl mluvčí Asociace koncesionářů v taxislužbě Daniel Tarljovski.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pražští taxikáři se opět s vedením města nedohodli na navýšení maximální ceny za kilometr jízdného. Podrobnosti ujišťoval Jan Charvát

Nově podle něj taxikáři požadují minimálně 38 za kilometr. „Pokud doložíme veškeré podklady, měla by se cena pohybovat mezi 38 a 45 korunami za kilometr,“ upřesnil.

Vedení hlavního města si kvůli tomuto požadavku vyžádalo další podklady. Podle mluvčího magistrátu Víta Hofmana má zatím neúplné údaje.

„Zástupci taxislužeb nám měli poslat relevantní údaje, na základě kterých jsme vypočítali maximální cenu. Nicméně od Asociace koncesionářů v taxislužbě se nám nashromáždilo pouze nějakých 16 údajů od 16 řidičů. Od dalších zástupců jsme dostali také zlomek. Takže jsme nemohli vypočítat relevantní údaje. Teď očekáváme, že nám údaje dopošlou,“ uvedl.

Na protest proti plánovaným změnám v taxislužbě, které připravuje hlavní město, taxikáři zablokovali v létě magistrálu. Pokud příští týden nedojde k dohodě, taxikáři nevylučují další protesty. „Nemůžu to vyloučit,“ potvrdil Tarljovski.

Praha chce na dalších jednáních se zástupci taxislužeb a dispečinků probírat také plánované přezkušování z místopisu a cizích jazyků. Jejich plánované zpřísnění taxikáři odmítají.

Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme