V přípravě dokázaly Belgii porazit. Teď je potáhne publikum, tuší volejbalistky

České volejbalistky se přestěhovaly z nizozemského Eindhovenu do Antverp, kde si zahrají o postup mezi nejlepších osm týmů evropského šampionátu. Proti nim se postaví Belgie, což by byl na jiném místě asi docela přijatelný soupeř. Jenže teď bude mít v osmifinále mohutnou domácí podporu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát | Foto: Český volejbalový svaz

Podle oficiálního zápasu navštívilo každý belgický zápas 4800 fanoušků. Což je kulisa, kterou zažilo opravdu jen pár českých volejbalistek. Letošní výběr italského kouče Carla Parisiho završil přípravu před vrcholem sezony třemi zápasy právě s Belgií, z čehož jeden byl vítězný.

Přehrát

00:00 / 00:00

České volejbalistky navštívil před osmifinále ME s Belgií reportér ČRo Štěpán Pokorný

„Belgie je domácí tým a budou spolu mít publikum. Ale myslím, že to je úplně jedno. Záleží hlavně na tom, jak budeme hrát my,“ přemýšlí kapitánka české reprezentace Helena Havelková.

Další smečařka Andrea Kossányiová si zase myslí, že dnes bude český tým ještě silnější, protože na sto procent nehrály v těch přátelských duelech dvě hlavní útočné opory - už zmiňovaná Helena Havelková a také Aneta Havlíčková.

„Jsou hratelné. Jeden zápas jsme vyhrály, dva prohrály. Navíc jsme hrály bez Helči, protože měla natažené stehno. Jeden zápas nehrála ani Aneta. Byly to vyrovnané zápasy, ale jak budou doma, bude to dost nepříjemné. Publikum je potáhne dál,“ dodává Andrea Kossányiová a zmiňuje očekávanou atmosféru.

Zápas českých volejbalistek s Belgiíí začne ve 20 hodin a 30 minut. Přímý přenos uslyšíte na Českém rozhlasu Sport na našem webu nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme