Čechův náhradník si dal vlastní gól. Nikdo není bezchybný, brání ho kouč Wenger

Dva zápasy - dvě porážky. Fotbalisté Arsenalu nezažívají v Lize mistrů povedený úvod základní skupiny. Naposledy doma podlehli Olympiakosu Pireus 2:3. Gólman Petr Čech byl na lavičce a viděl mimo jiné chybu svého kolegy Davida Ospiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Ospina si zpracovával míč mimo dosah hráčů Olympiakosu, ovšem za vlastní brankovou čáru

David Ospina si zpracovával míč mimo dosah hráčů Olympiakosu, ovšem za vlastní brankovou čáru | Zdroj: Reuters

Ve 40. minutě zápasu Arsenalu s Olympiakosem Pireus zahrával hostující Konstantinos Fortunis rohový kop. David Ospina, náhradník Petra Čech sedícího na lavičce, si na centr vyskočil, zákrok ale provedl tak nešikovně, že si míč sklepl za vlastní brankovou čáru. Hosté tak vedli 2:1.

„Žádný brankář není bezchybný, mohlo se to stát i Petru Čechovi. David Ospina v minulé sezoně chytal 19 zápasů, ve 14 vychytal čisté konto,“ bránil gólmana po zápase trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zajímavosti úvodních zápasů druhého kola LM připomněl reportér ČRo Mirko Vasić

Kolumbijec chytal už první zápas Arsenalu v letošní Lize mistrů a nezabránil prohře 1:2 v Záhřebu, přesto dostal znovu přednost „Nemusím vysvětlovat každé rozhodnutí, které udělám,“ ohradil se trenér proti dotazu, proč nechytal Petr Čech.

Po domácí prohře 2:3 s Olympiakosem je Arsenal v kritické situaci. Po dvou zápasech je poslední a čekají ho dva zápasy s Bayernem Mnichov, který má ze dvou zápasů 6 bodů a skóre 8:0. „Gunners“ musí k uchování naděje na postup aspoň jeden zápas s bavorským velkoklubem vyhrát.

Hořkou porážku musel spolknout i José Mourinho, který se s Chelsea vrátil do Porta, kde dosáhl prvních velkých úspěchů. Svůj bývalý tým ale opět nedokázal porazit a prohrál 1:2.

„Tým hrál dobře. Za stavu 1:1 po poločase jsme udělali dvě směšné chyby, obdrželi druhý gól a všechno se změnilo. Měli jsme velké šance a snažili jsme se do konce. Nemůžu proti týmu nic říct,“ řekl portugalský stratég.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme