Kvitová titul ve Wu-chanu neobhájí. Berdych se utká s Veselým

Na cestě za obhajobou loňského titulu v Čínském Wu-chanu vyhrála Petra Kvitová pouze jediný zápas. V osmifinále pak nevyužila výrazné vedení proti Italce Vinciové a prohrála ve dvou setech. Do čtvrtfinále na dalším čínském turnaji se probojovali Jiří Veselý a Tomáš Berdych, které čeká vzájemný souboj

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

V prvním setu proti Robertě Vinciové vedla obhájkyně titulu a třetí nasazená hráčka Petr Kvitová už 4:0. Pak se jí ale přestalo dařit a Italka během několik minut stav vyrovnala a dovedla set do tie-breaku. Ten Kvitová ztratila kvůli nevynuceným chybám po vlastním podání.

Rozhodnutí o osudu zápasu přišlo v šesté hře druhého setu. Petra Kvitová pustila Italku ke dvěma brejbolům. První ještě odvrátila, po druhém už Roberta Vinciová získala náskok, který za hodinu a půl dovedla k vítězství 7:6 a 6:2.

Lépe si vedla nasazená osmička turnaje Karolína Plíšková. V souboji s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou sice prohrála první set 2:6 a v těžké situaci byla i ve druhé sadě. Nakonec však vydřela vítězství 2:6 a dvakrát 6:4. Získala tak důležité boji v boji o návrat do top 10 i postup na Turnaj mistryň.

Podobný průběh jako u Kvitové měl i osmifinálový zápas Kateřiny Siniakové v Taškentu. Pátá nasazená Češka vedla nad Ukrajinkou Kozlovovou 3:0, ale set ztratila ve zkrácené hře. Druhou sadu rozhodl brejk navíc z pohledu 204. hráčky světa, která Siniakovou porazila 7:6 a 6:3.

Čtvrtfinále v Šen-čenu si naopak zahraje Jiří Veselý, který nedal šanci domácímu kvalifikantovi Č'-čen Čangovi, kterého porazil 6:2 a 6:3.

Ve čtvrtfinále se utká s Tomášem Berdychem, který i přes pomalejší rozjezd zdolal Američana Austina Krajiceka. Česká žebříčková jednička dominovala na kurtu až ve druhém setu a za hodinu a půl zvítězil 7:5 a 6:3.

Výsledky tenisového turnaje žen ve Wu-chanu:
Dvouhra - 3. kolo:
Vinciová (15-It.) - Kvitová (3-ČR) 7:6 (7:3), 6:2.

Tenisový turnaj žen v Taškentu (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kateryna Kozlovová (Ukr.) - Siniaková (5-ČR) 7:6 (7:4), 6:3.

Tenisový turnaj mužů v čínském Šen-čenu (tvrdý povrch, dotace 668.945 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (1-ČR) - A. Krajicek (USA) 7:5, 6:3. Veselý (6-ČR) - Čang Č'-čen (Čína) 6:2, 6:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme