Vyšetřovaní skandálu VW se zatím netýká jeho bývalého šéfa Winterkorna

Bývalý šéf koncernu Volkswagen Martin Winterkorn podle německé prokuratury zatím není v hledáčku policie. Uvedlo to státní zastupitelství v Braunschweigu s tím, vyšetřování se vede proti dosud neznámým vedoucím koncernu, kteří za skandál s emisemi nesou přímou zodpovědnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf koncernu Vollkswagen Martin Winterkorn oznámil rezignaci

Šéf koncernu Vollkswagen Martin Winterkorn oznámil rezignaci | Zdroj: Reuters

Prokuratura v Braunschweigu tak opravuje informaci zkraje tohoto týdne, kdy informovala o začínajícím vyšetřování kauzy ve Volkswagenu.

Před tím obdržela několik trestních oznámení, jedno podal i samotný koncern Volkswagen, který má na objasnění skandálu také zájem.

Zmanipulované hodnoty emisí odpovídají podvodu na zákaznících. Německý trestní zákoník počítá v takových případech s peněžitou pokutou nebo až pěti lety ve vězení.

Majitelé aut s podvodným softwarem v motoru se technické kontroly bát nemusí

Číst článek

Hlavní továrna na motory automobilky Volkswagen kvůli skandálu s emisemi ruší zvláštní směny. Ty společnost zavedla kvůli vysoké poptávce po motorech.

Vedení finanční divize také oznámilo, že zastavilo přijímání nových zaměstnanců. Členové dozorčí rady Volkswagenu navíc začali zvažovat kroky, které by zlepšily zhoršující se finanční pozici podniku.

Návštěvníci autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem si prohlížejí detail kola vozu firmy Volkswagen (ilustrační foto) | Foto: Reuters

Pavel Polák, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme