Mnohé skiareály v nové sezoně zdraží, Špindlerův Mlýn o stokorunu

První lyžařské areály už oznámily ceny na letošní zimní sezonu. Provozovatelé vleků budou v mnoha případech zdražovat. Jedním z prvních skiareálů, který informoval o nových cenách, je Špindlerův Mlýn. Letos tam bude lyžování o sto korun dražší než v minulé sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžaři v Krkonoších, skiareál Herlíkovice

Lyžaři v Krkonoších, skiareál Herlíkovice | Foto: Simona Bartošová

Cena při nákupu přes internet v systému věrnostního klubu Gopass bude 790, jednodenní skipas pak bude stát 850 korun. Důvodem zdražení jsou investice přes 210 milionů, především do nové šestisedačkové lanovky ve Svatém Petru.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou čeká lyžaře také nová, vyhřívaná šestisedačková lanovka Hofmanka na Černé hoře a čtyřsedačková lanovka Zahrádky v Peci pod Sněžkou. Ceny vzrostou o 40 korun. V hlavní sezoně přijde skipas na 690, v top sezoně na 750 korun.

Skiareál Herlíkovice/Bubákov ceny měnit nebude. Od pátku do neděle bude denní skipas dále za 590 a od pondělí do čtvrtka za 550 korun. V Harrachově zatím ceny na letošní sezonu nestanovili.

Vedle Krkonoš vzrostou ceny i jinde v republice. Například na Lipně přibližně o pět procent.

„Jednodenní skipas na hlavní zimní sezonu stojí 660 korun. V ceně je bezplatné parkoviště, bezplatná místní doprava v Lipně nad Vltavou a bezplatný vstup do dětského výukového hřiště se čtyřmi pojízdnými koberci,“ popsal ředitel areálu Petr Dušek.

Na Klínovci v Krušných horách sice zdraží také, navíc ale letos zavedou online prodej skipasů, které budou výhodnější než na pokladně.

„Zákazníci tím budou šetřit čas a budou se moci daleko rychleji dostat na sjezdovky. Také budou šetřit peníze, protože skipas bude o 30 korun zvýhodněný a bude za stejnou cenu jako v loňské sezoně, to znamená 650 korun za jeden den,“ dodal mluvčí areálu Adam Svačina.

Na pokladnách bude tak jednodenní skipas stát 680 korun, tedy přibližně o 30 korun více než loni.

Jitka Hanžlová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme