Fotbaloví fanoušci v Česku uvidí Ligu mistrů příští tři roky jen na placeném kanále

Fotbaloví fanoušci v Česku neuvidí bez placeného kanálu O2 Sport následující tři ročníky Ligy mistrů. Telekomunikační firma si totiž u soudu vymohla předběžné opatření, které zakazuje kabelovým a satelitním provozovatelům zápasy vysílat. Fanoušci tak zápasy nemohou sledovat na slovenských, německé ani rakouské televizní stanici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televize, dálkový ovladač, ovládání, vysílání, přepínání programů, kanálů (ilustrační foto)

Televize, dálkový ovladač, ovládání, vysílání, přepínání programů, kanálů (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná

Zápasy Ligy mistrů, včetně těch semifinálových a finálového, uvidí fotbaloví fanoušci jen na placeném kanále O2 Sport. Výjimkou je pouze úterní zápas, na který má právo Česká televize.

Předběžné soudní opatření se týká všech ostatních poskytovatelů televizních služeb na území Česka. Mluvčí O2 Kateřina Mikšovská řekla, že společnost se snaží chránit svá exkluzivní práva i původní práva UEFA.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbaloví fanoušci v Česku uvidí Ligu mistrů jen na placeném kanále O2 Sport, rozhodl soud. Podrobnosti zjišťovala Eliška Malínská

„Poskytovatelům placené televize, kteří přenosy i přesto odvysílají, hrozí v tuto chvíli žaloby na náhradu škody v řádech milionů korun,“ upozornila Mikšovská.

Rozhodnutí se ostatním kabelovým televizím nelíbí, řekl za společnost UPC mluvčí David Frodl:

„Myslíme si, že z toho nebudou mít radost především diváci v České republice, kteří by to za normálních okolností měli možnost sledovat na jiných kanálech než jen na kanále O2 Sport.“

Diváci, kteří tak včera chtěli Ligu mistrů prostřednictvím UPC sledovat třeba na slovenských kanálech Jednotka, Dvojka, rakouské ORF nebo německé ZDF, viděli černou obrazovku s textem, že na pořad nemá poskytovatel autorská práva.

Eliška Malínská, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme