Ostrava nechce ustupovat firmě Hyundai Mobis, ta trvá na pozemcích za korunu

Příchod strategického korejského investora do zóny v Mošnově u Ostravy, který má zaměstnat až 900 lidí, se komplikuje. Ostravští zastupitelé dnes rozhodli, že město nebude ustupovat tlaku společnosti Hyundai Mobis, která si klade nové požadavky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hyundai Grand Santa Fe

Hyundai Grand Santa Fe | Foto: Hyundai

Jde například o zvýhodněný prodej pozemků, který ale zatím neschválila Evropská komise. Město bez tohoto souhlasu odmítá kupní smlouvu podepsat.

„Finanční riziko na straně města se pohybuje od desítek milionů korun až po miliardu,“ říká primátor Ostravy Tomáš Macura z hnutí ANO.

V krajním případě by totiž město muselo vracet dotace, které dostalo na vybudování zóny.

Jenže korejská společnost na levných pozemcích trvá. „Byla míněna 1 koruna za metr čtvereční a nechceme z toho uhnout,“ vysvětluje za mateřskou společnost Mobis její zástupce Ivan Leixner.

Obě strany teď intenzivně jednají. Mobis totiž rychle potřebuje začít stavět, aby stihl vyrábět světlomety pro nový typ vozidel.

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme