Poslanci přerušili schůzi ke kauzám České pošty, vyšetřovací komisi nezřídili

Vyšetřovací komisi ke kauzám kolem České pošty se poslancům zatím zřídit nepodařilo. Na přijetí usnesení neměli dost hlasů. Mimořádná schůze svolaná hnutím ANO bude pokračovat jindy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Chovanec

Milan Chovanec | Foto: Filip Jandourek

Komise by měla podle hnutí ANO prověřit dění kolem případu společnosti Agrotec z holdingu Agrofert ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Agrotec je mezi sedmi firmami, které policie obvinila z údajné manipulace se zakázkami České pošty.

„V té kauze je vyšetřováno více firem, více lidí. Je zmiňován pouze Agrotec. Rozumím, že je to mediálně zajímavé, nicméně i to je věc, na kterou by se komise mohla podívat. O co tam vlastně jde, které to jsou firmy, co spáchaly,“ řekl šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek, který v době vzniku kauzy společnost Agrotec řídil.

Podle ministra vnitra Milana Chovance z ČSSD by se ale komise takzvanou živou kauzou zabývat neměla. „Já jsem pro hlasování o vyšetřovací komisi, nechť vyšetřuje zakázky 10 let zpátky,“ uvedl.

Komisi by Chovanec podpořil jen v případě, že by se zaměřila na uzavřené případy. V jejím čele by měl podle něj být opoziční poslanec.

Věra Pfeifferová, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme