Syrští povstalci nejsou teroristé. Mohou být součástí řešení konfliktu v Sýrii, říká Lavrov

Rusko podle ministra zahraničí Sergeje Lavrova nepovažuje Svobodnou syrskou armádu za teroristickou skupinu. Zároveň dodal, že tito povstalci podporovaní Západem mají být součástí politického řešení syrského konfliktu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojáci svobodné syrské armády nejsou podle Lavrova teroristé (ilustrační foto)

Vojáci svobodné syrské armády nejsou podle Lavrova teroristé (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Lavrovovo prohlášení je po předchozích výrocích Moskvy překvapením. Ruská letadla přesto základny Svobodné syrské armády bombardovala, tvrdí syrská opozice.

Ruský prezident Vladimir Putin popřel zprávy o civilních obětech:

"Pokud jde o informace v médiích, podle kterých jsou mezi oběťmi ruských náletů civilisté, tak my jsme na takové informační útoky připravení. Připomínám, že první zprávy o civilních obětech přišly dřív, než se naše letadla dostala do vzduchu."

Podle Bílého domu ale nejsou ruské útoky přesně cílené. Do Sýrie už také dorazily stovky íránských vojáků. Zapojí se zřejmě do chystané pozemní ofenzivy syrské armády. Syrští povstalci tvrdí, že ruské a íránské angažmá celý konflikt prodlouží.

Ruské letecké údery v Sýrii | Foto: Michal Jindra

Štěpán Macháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme