Porážka se vztyčenou hlavou, zhodnotil zápas ve Villarrealu plzeňský kouč Krejčí

Osm zápasů trvalo vítězné kouzlo nového trenéra Viktorie Plzeň. Na devátý pokus už Karel Krejčí musel strávit porážku 0:1, svou první v novém angažmá. Rozhodně není ostudná, přišla na hřišti vedoucího týmu španělské Primera Division. Plzeňští fotbalisté ve Španělsku znovu narazili na strop svých možností, tentokrát ve Villarrealu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Viktorie Plzeň prohráli v Evropské lize na hřišti Villarrealu 0:1, Jan Kopic v boji o balon s Jonathanem dos Santosem

Fotbalisté Viktorie Plzeň prohráli v Evropské lize na hřišti Villarrealu 0:1, Jan Kopic v boji o balon s Jonathanem dos Santosem | Zdroj: ČTK

„Když to řeknu obecně, byla to taková porážka se vztyčenou hlavou. Musím říct, že domácí ukázali opravu velkou kvalitu, že asi tu ligu tady vedou po právu, že mají dobrý mančaft. Oni prostě drželi balón, nás to stálo soustu sil,“ řekl po zápase plzeňský kouč Karel Krejčí.

„Museli jsme si zvyknout na rychlost zápasu. Na to vás žádný trénink nebo zápas v české lize prostě nepřipraví. Museli jsme přepnout na větší rychlost a to nám trvalo asi 25 nebo 30 minut,“ dodal Jan Kopic, který stejně jako Krejčí přiznal, že pro Plzeň bylo obtížné hrát na stadionu El Madrigal stejnou hru jako domácí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Viktorie Plzeň prohráli v Evropské lize na hřišti na hřišti vedoucího týmu španělské Primera Division Villarrealu 0:1

Dresy, kopačky, branky, to všechno měly k dispozici oba týmy, ale než se Plzeň propracovala od nahánění soupeře ke hře s míčem, třetina zápasu byla pryč. A i potom to často byla pro hosty místo radosti z fotbalu vyčerpávající atletika.

Trenér Krejčí přesto poprvé poslal na trávník čerstvého náhradníka Aidina Mahmutoviće až čtvrt hodiny před koncem.

„Měl jsem takovou myšlenu, že ho tam dám dřív, ale když jsem se v té fázi rozmýšlel, začala si mi hra docela líbit. Byli jsme schopni i podržet balon. Síly ale ubývaly a stejně kluci, co tam přišli potom, to proti takovému soupeři měli strašně těžké,“ poznamenal.

Navíc posledních deset minut odehrála Plzeň bez vyloučeného kapitána Václava Procházky. A tak i napotřetí ve Španělsku proti v dané době přednímu týmu zdejší ligy prohrála, nedala ani gól a stejně jako před čtyřmi lety na Nou Campu nevystřelila na branku.

„Když to budu srovnávat se zápasy, co jsme hráli předtím na Atléticu nebo s Barcelonou, tak tam soupeři víc kombinovali. Tito jsou opravdu hodně přímočaří, mají hodně rychlý útok a hlavně přihrávky nekazí, jsou přesní a jsou hodně nebezpeční,“ doplňuje si španělskou mozaiku Procházka.

Kapitán plzeňského týmu bude kvůli červené kartě chybět za tři týdny ve Vídni proti Rapidu, v zápase pro Viktorii hodně důležitém v boji o postup.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme