Anglie čelí vyřazení z ragbyového MS, musí porazit silné Australany

V anglickém Twickenhamu se večer rozhodne, jestli domácí fanoušci ragby stráví zbytek šampionátu jen coby nezúčastnění diváci. Anglická reprezentace potřebuje porazit Austrálii, aby si udržela naději na postup ze základní skupiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angličtí ragbysté musí porazit Austrálii, jinak na domácím MS končí

Angličtí ragbysté musí porazit Austrálii, jinak na domácím MS končí | Zdroj: Reuters

"Respektujeme kvality soupeře, ale myslíme taky na to, že jsme Austrálii v posledních dvou zápasech porazili. Mým úkolem je dostat hráče do stavu, aby mysleli na sobotní zápas a ne na to, co bude následovat po sobotě," říká kouč Albionu Stuart Lancaster.

Australané mají jedinečnou šanci vrátit Angličanům staletí ústrků a vtipů o klokanech, trestancích a vlastním přízvuku. „Wallabies“ zatím na turnaji neklopýtli, jenže hráli proti slabším soupeřům.

Přehrát

00:00 / 00:00

Složitou pozici domácích ragbystů na MS před posledním zápasem ve skupině sleduje zpravodaj ČRo Jiří Hošek

Teď jim stojí v cestě do vyřazovacích bojů Anglie, která tři čtvrtiny zápasu proti Walesu, vypadala coby favorit na světový titul. V závěru se ale z velkého vítěze stal velký poražený.

"Čeká nás velký zápas a víme, co je v sázce. Kluci ale budou připravení! Oklepat se z porážky a dokráčet v dalším zápase k vítězství je něco, co umíme. Jsem si jistý, že to dokážeme zopakovat!" ví trenér Angličanů.

Austrálie měla o jeden den méně na odpočinek a přípravu, než její anglický soupeř. Jenže kouč Wallabies Michael Cheika v posledním zápase proti slabé Uruguayi postavil v podstatě reprezentační "béčko" a šetřil opory na dnešní klíčový zápas v Twickenhamu.

"Myslím, že to Michael Cheika udělal hodně chytře. Poslal nejlepší 'patnáctku' do zápasu proti Fidži a náhradníky proti Uruguayi," pochválil trenéra bývalý australský reprezentant Ross Reynolds v rozhovoru pro stanici ABC.

"Všichni si zahráli, vyhráli jsme oba zápasy a vyzkoušeli si, jak tým funguje. Hráči nominovaní proti Anglii si už spolu zahráli a jsou odpočatí. Podle mě je to chytrá strategie," předpovídá australská ragbyová legenda.

Vyřazení Anglie by nebylo pro domácí jen sportovní katastrofou a ranou pro atmosféru šampionátu, ale mohlo by ohrozit i ekonomickou stránku mistrovství. Experti dokonce nevylučují, že by vyřazení "Červené růže" mohlo v pondělí přinést pokles cen akcií na burze v britské metropoli.

Jiří Hošek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme