Může být lepší než Gretzky, říká Lendl o McDavidovi. Sám bude jezdit na Jágra

Rekordy legendárního hokejisty Wayna Gretzkyho už asi nikdo nepřekoná. I přesto se mluví o tom, že má slavná devětadevadesátka nástupce - shodou okolností také v Edmontonu to má být Connor McDavid. Sledovat ho, stejně jako celou NHL, bude bývalý tenista Ivan Lendl. Jezdit bude na Jágrovu Floridu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Lendl vlastní sbírku Muchových plakátů

Ivan Lendl vlastní sbírku Muchových plakátů | Foto: Filip Jandourek

„V ten den, co podepsal novou smlouvu, jsme si s Jardou dali oběd. Říkal jsem mu, že až se vrátí, přijdu se podívat. Můžu se dívat doma a nemusím nikam 2hodiny jet, ale když tam je Jarda, tak jo,“ potvrzuje Ivan Lendl, že nemá kamarády jen v tenisovém světě.

Na zápasy Jágrovy Floridy to sice nemá úplně blízko, ale čas si udělá. V kalendáři NHL pak bude vyhlížet soupeře v podobě úřadujícího držitele Stanley Cupu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ivan Lendl kromě tenisu a golfu sleduje i NHL, nejblíž to má na Jágrovu Floridu Panthers

„Když bude hrát s Chicagem, tak přijdu. Kámoš Chicago koučuje. Dělal jsem si z něj legraci, poslal jsem mu obrázek a říkám: ‚Vyhrát třikrát Stanley Cup je fajn, ale udivuje mě, že ho ve svém věku zvedneš nad hlavu‘,“ směje se Lendl Joelu Quennevillovi.

Velmi rychle ale dokáže zvážnit v tématu o vycházejících hvězdách NHL. Nejen pro hokejovou veřejnost, ale i pro Lendla je postavou čístlo jedna 18letý Connor McDavid.

„Těším se na něj, je to fantastický mladý hráč. Navíc v Edmontonu to po Gretzkym nebude mít lehké. Když nastoupí v prvním zápase a udělá 4 body, v novinách bude, že Gretzky udělal 5. To ho může srazit, ale i nabudit, že bude chtít ukázat, že bude ještě lepší. Jestli má někdo šanci, tak on,“ věří tenisová legenda.

Zářit bude i Eichel

„Hrál v Ontario Hockey League. Kdyby ti kluci, se kterými hrál, uměli trefit poloprázdnou bránu ze tří metrů, tak udělá 8 bodů za zápas a ne 2,6,“ sledoval Lendl McDavida ještě před jeho nástupem do Edmontonu.

Nabízí ale i další jméno. „Ten Jack Eichel, co šel do Buffala, není o moc horší. V každém normálním roce, kde by nebyl McDavid, by takhle mluvili o Eichelovi. Na první zápasy nováčků přišlo v Edmontonu 12 tisíc lidí, v Buffalu 15 tisíc. To je neuvěřitelné,“ říká tenisová legenda Ivan Lendl.

Na první zápasy nové sezony NHL se může těšit už ve středu večer. První domácí utkání Jágrovy Floridy je pak na programu přesně za týden. Bude to proti Philadelphii s Jakubem Voráčkem.

Jaroslav Plašil, František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme