Kolekci pro Rio konzultovali i olympionici, na design si musí počkat

Více než tři sta dní před zahájením v pořadí 31. LOH v Riu de Janeiru vybraní čeští sportovci ukázali, jak by měla alespoň zhruba vypadat olympijská kolekce. Šlo ale pouze o takzvané slepé vzorky - kde finální je pouze střih a materiály použité na oblečení a boty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová a Martin Fuksa si vyzkoušeli olympijskou kolekci pro Rio

Simona Baumrtová a Martin Fuksa si vyzkoušeli olympijskou kolekci pro Rio | Foto: olympic.cz

„Konzultovala jsem střih. Zvolili jsme si některé velikosti a zkoušeli, jestli nám bude sedět. Design už necháváme na ostatních, my ho ještě neznáme. První kousky poznáme v prosinci a celá kolekce se představí až v květnu před olympiádou,“ prozrazuje plavkyně Simona Baumrtová.

Samotní sportovci se do výrobního procesu mohli začlenit a taky toho využili, nejčastěji přes email vznášeli připomínky na výrobce, kterým je od roku 2010 firma AlpinePRO, a pomohli tak vychytat některé detaily.

Přehrát

00:00 / 00:00

Střih české kolekce oblečení pro LOH v Riu viděl i reportér ČRo Jakub Kanta

Baumrtová pózovala ve svítivě žlutém funkčím tričku a růžových kraťasech s větrovkou na zip. Barvy ale zatím nehrají roli. Konečný je zatím pouze střih a použitý materiál. „Myslím si, že olympijská kolekce bude ještě hezčí. Všechno bude postavené do barev, protože Brazílie je spojená s karnevaly a barvami.“

Mužský model a po znakařce Baumrtové druhý z přítomných, který už si účast v Riu zajistil - kanoista Martin Fuksa v zeleno-černé kombinaci se zamýšlel, kde najde kolekce za pár měsíců mezi olympioniky největší uplatnění.

„Je to asi právě do města nebo na příjezd ke kanálu. Závodit asi budu ve svém oblečení, na které jsem zvyklý. Tohle bude ‚civil,‘ volnočasové oblečení,“ říká dvaadvacetiletý Martin Fuksa, kterého čeká první akce pod pěti olympijskými kruhy.

„Jsem hodně pověrčivý, takže jsme rád, že to místo mám vyjeté. Nerad bych si to zkoušel a neměl jisté místo. Takhle jsem v klidu a hrozně si to užívám. Těším se i na předolympijskou přípravu,“ svěřuje se kanoista.

 
Oblékací výzva

Oblékací výzva! Plavkyně Simona Baumrtová vs. kanoista Martin Fuksa. Kdo na sebe dostal za 2 minuty v obchodě více oblečení?

Posted by Český olympijský tým on 1. říjen 2015

Nejen na sportovce čeká v Riu velmi specifické počasí charakteristické zejména vysokými výkyvy teplot mezi dnem a nocí, a k tomu i vysoká vlhkost. Tomu odpovídají také materiály použité na oblečení. Měnit už se teď bude na oblečení jen barevné řešení a přidají se olympijské symboly.

Jak by mohl konečný produkt vypadat, ale nechtěl prozradit ani sportovní ředitel ČOV Martin Doktor: „Je to tajné, tak to říct nemůžu, ale bude to hezké. Celá kolekce byla jiná, než bývala. Důležité je, aby se v tom cítili dobře, abychom byli vidět.“

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme