Sesuvy půdy v Guatemale mají už 59 obětí, další stovky lidí se pohřešují

Sesuvy půdy v Guatemale si vyžádaly nejméně 59 mrtvých a desítky zraněných. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na úřad generálního prokurátora. Obětí na životech ale bude nejspíš mnohem víc, stovky lidí jsou totiž nezvěstné, zřejmě je pohřbily nánosy bahna a trosek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranáři i dobrovolníci pomáhají odklízet půdu po sesuvech v Santa Catarina Pinula

Záchranáři i dobrovolníci pomáhají odklízet půdu po sesuvech v Santa Catarina Pinula | Zdroj: Reuters

S postupujícím časem naděje na záchranu klesá. Záchranáři ze sutin za posledních 15 hodin vytáhli pouze jednoho živého muže. Mezi oběťmi je i 17 dětí.

Podle mluvčího úřadu pro katastrofy CONRED Davida de Leona se do pátrání po případných přeživších zapojilo na 1800 vojáků, hasičů i místních obyvatel. Některé domy prý leží pod závalem, který dosahuje až patnácti metrů.

De Leon rovněž uvedl, že pátrání bude pokračovat nejméně 72 hodin po sesuvech. Nicméně dodal, že pravděpodobnost, že se podaří najít někoho živého, je velmi malá.

Lidé prchající ze zničených domů po sesuvu půdy v Guatemale | Foto: Reuters

Silné deště strhly ve čtvrtek v noci místního času balvany a bláto na desítky domů v obci Santa Catarina Pinula nedaleko hlavního města.

Neštěstí je jedním z nejhorších sesuvů půdy, které za poslední dobu postihly chudou středoamerickou zemi, napsala agentura Reuters.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme