Šafářové pomáhá s návratem Jiří Novák, bývalá světová pětka

Tenistka Lucie Šafářová se po zranění a následné nemoci snaží o návrat k turnajům a soutěžím zápasům. Po zhruba měsíční pauze vzala opět do ruky raketu. I jako světová šestka hraje bez velkých očekávání, i když sportovní sny a chuť do tréninku jsou prý velké.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novák

Jiří Novák | Foto: Evelynnn CC BY-SA 3.0

„Člověk strašně chce, ale tělo je zesláblé. Musím být trpělivá,“ ví Lucie Šafářová, které teď pomáhá někdejší úspěšný daviscupový reprezentant Jiří Novák. A ten je dost zkušený na to, aby vycítil, jak správně postupovat při práci s hráči, kteří se snaží o návrat.

„Je to o tom, aby Lucka držela raketu v ruce a někdo s ní hrál výměny. Musíme to podržet co nejdéle v kurtu, aby si tělo navyklo na zátěž. Nemůže lítat doprava a doleva. Svaly za měsíc, kdy člověk leží v posteli, strašně ochabnou,“ rozpoznal stav Šafářové Jiří Novák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jiří Novák to ve světovém žebříčku dotáhl až na páté místo, dnes pomáhá s návratem Lucii Šafářové

„I míň tréninku je víc, než kdyby byla za dva dny tréninku úplně hotová. Je natolik zkušená, že ví, kdy cítí únavu. Intenzita není tak obrovská, jako když byla rozjetá v sezoně,“ říká bývalý 5. hráč světa, který je teď napůl trenérem talentů a napůl sparingpartnerem právě pro vracející se tenisty.

Bývalý daviscupový reprezentant supluje práci Rob Steckleyho. „S Luckou hráváme, když přijede do Česka. Má svého trenéra, ti spolu dělají koncepčně, já to vždycky ‚přikrmím‘. Má od svého trenéra zadání, na čem je potřeba zapracovat. Já se mu snažím vyjít vstříc a pomoct,“ vysvětluje.

Šafářová se vrací, trénovala by i tři hodiny v kuse

Číst článek

Během několika dní se snaží Lucii Šafářovou dostat do formy, aby stihla turnaj v Linci příští týden a pak případně i další v Moskvě. Zároveň má vydržet se silami i pro samotný závěr sezony s Turnajem mistryň v Singapuru, který má zatím jistý v soutěži deblistek, a také s finálovým duelem Fed Cupu.

 

Ahojky!Mrzí mě, že jsem nestihla ani turnaj ve Wuhanu, ale mé zdraví se zlepšuje a doufám, že v Pekingu už budu moct...

Posted by Lucie Safarova on 27. září 2015

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme