Do osmifinále hokejové Ligy mistrů postoupily Litvínov, Liberec a Sparta

Hokejisté Litvínova, Liberce a pražské Sparty se můžou těšit na osmifinále Ligy mistrů. Litvínov postoupil přes Vídeň po prodloužení, Liberec vyřadil švédský Linköping a Sparta přehrála Curych. Naopak v prvním kole play-off skončily Vítkovice a Třinec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Litvínova postoupili až po boji přes Vídeň. U mantinelu bojuje Miloslav Hořava

Hokejisté Litvínova postoupili až po boji přes Vídeň. U mantinelu bojuje Miloslav Hořava | Zdroj: ČTK

Třinec po domácí remíze 2:2 na ledě HV 71 prohrál 1:3, když jeho jediný gól zápasu vstřelil ve druhé třetině Klepiš. Ten sice poslal Oceláře do vedení, ale domácí za tři minuty vyrovnali a ve třetí části dokonali obrat ve skóre.

Vítkovice prohrály už první utkání s Tapparou na svém ledě 0:2 a k odvetě tak jely s dvougólovým mankem. To ještě v první třetině zvětšil Peltola.

Ve druhé části sice Olesz vyrovnal, ale domácí se ještě před druhou přestávkou vrátili do vedení a vítězství už udrželi. Minutu před koncem zápasu ještě neproměnil Haapala trestné střílení.

Nejdramatičtější cestu za postupem zvládl Litvínov. První utkání vyhrála Verva ve Vídni 4:3, ale domácí odvetu nezvládla a prohrála 1:2. Utkání se tak prodlužovalo a postupovou trefu zařídil v 65. minutě Lukeš.

Liberec jel do švédského Linköpingu s dostatečným třígólovým náskokem z prvního zápasu, a když vyhrál první třetinu 4:0, nebylo o postupujícím pochyby. Ve zbytku utkání hrály oba týmy hlavně dopředu, a tak diváci viděli dohromady devět gólů.

Sparta v prvním zápase porazila doma Curych a zvládla i odvetu ve Švýcarsku. Pražané hráli hlavně pozorně dozadu a po dvou třetinách vedli 2:0. Skóre otevřel ve 12. minutě Netík a druhou branku přidal čtyři minuty před koncem druhé třetiny Sabolič.

Ve třetí třetině zvýšil na rozdíl tří gólů Přibyl a dal tak pojistku na postup Sparty do osmifinále Ligy mistrů.

Hokejová Liga mistrů - odvetný zápas 1. kola play-off:

HC Verva Litvínov - Vídeň Capitals 2:2 v prodloužení (0:0, 0:0, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 47. Jánský (Pavlík), 65. Lukeš (Hübl) - 46. Rotter (Sharp), 51. Whitmore (Dzieduszycki, Milam). Rozhodčí: Vinnerborg (Švéd.), Fraňo - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2084. První zápas: 4:3, postoupil Litvínov.

Tappara Tampere - HC Vítkovice Steel 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Peltola (Saravo, Dixon), 37. Järvinen (Kuusela, Aalto) - 28. Olesz (Strapáč). Rozhodčí: Grumsen (Dán.), Fonselius - Puolakka, Pesonen (všichni Fin). Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 2097. První zápas: 2:0, postoupila Tappara Tampere.

HV 71 Jönköping - HC Oceláři Třinec 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 31. Eidstedt (Sandberg), 52. Abbott (Almquist, Hansson), 60. Bengtsson (Laine) - 27. Klepiš (Linhart). Rozhodčí: Lindqvist (Fin.), Sjöqvist - Pihlblad, Wernström (všichni Švéd.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. První zápas: 2:2, postoupil HV 71 Jönköping.

Linköping HC - Bílí Tygři Liberec 3:6 (0:4, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Little (Junland, Persson), 40. Forsling (Fogström, Sörensen), 45. Little - 1. Birner (Vampola, Řepík), 3. Řepík (Derner, Vampola), 4. Bulíř, 9. P. Jelínek (Stránský, Krenželok), 24. Radivojevič (Bakoš, Bulíř), 57. Řepík (Ulrych, Šimek). Rozhodčí: Solem (Nor.), Edqvist - Ahlén, Dahmen (všichni Švéd.). Vyloučení: 4:3, navíc Vampola (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 1565. První zápas: 1:4, postoupil Liberec.

ZSC Curych Lions - HC Sparta Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Netík (Přibyl), 37. Kumstát (Sabolič, Barinka), 49. Buchtele (Netík). Rozhodčí: Haupt (Něm.), Massy - Wüst, Progin (všichni Švýc.). Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 4563. První zápas: 2:3, postoupila Sparta.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme