Česko podepsalo přihlášku na letní olympijské hry v Riu de Janeiru. Začnou za 303 dnů

Prezident České republiky Miloš Zeman podepsal v Míčovně Pražského hradu průvodní dopis a šéf Českého olympijského výboru Jiří Kejval přihlášku na olympijské hry v Riu de Janeiru, které se konají příští rok v srpnu. ČOV doufá, že v Brazílii bude reprezentovat zhruba 130 sportovců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident České republiky Miloš Zeman a předseda ČOV Jiří Kejval při podpisu přihlášky na OH v Riu

Prezident České republiky Miloš Zeman a předseda ČOV Jiří Kejval při podpisu přihlášky na OH v Riu | Zdroj: ČTK

„Chtěl bych říci, na rozdíl od úvah o deseti medailích z Londýna, že daleko důležitější než medaile není coubertinovské ‚zúčastnit se‘, to by bylo hrozně málo, ale vydat ze sebe všechny síly,“ řekl po podpisu prezident Miloš Zeman.

Na slavnostním ceremoniálu byla přítomna padesátka sportovců. Nechyběl obhájce olympijského zlata z Londýna, pětibojař David Svoboda, úřadující mistr světa ve vodním slalomu Jiří Prskavec nebo kanoista Martin Fuksa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prezident České republiky Miloš Zeman podepsal spolu s předsedou ČOV Jiřím Kejvalem přihlášku na olympijské hry v Rio de Janeiru

Šéf Českého olympijského výboru Jiří Kejval připomněl, jaký význam má účast českých sportovců na světových sportovních akcích.

„Bude to nejen skvělý sportovní svátek, ale i skvělá příležitost prezentace České republiky. Ne nadarmo statistiky říkají, že 70 procent všech pozitivních zpráv v zahraničním tisku stojí za sportovci, kteří tak reprezentují Českou republiku.“

Jiří Kejval by rád navázal na úspěšné vystoupení českých sportovců na olympijských hrách v Londýně a v Soči.

„Věřím, že budeme co nejúspěšnější a získáme co nejvíce medailí. A také věřím, že naše delegace stran sportovců a sportovkyň, kteří budou bojovat o nejcennější medaile, bude co nejpočetnější,“ řekla ministryně školství Kateřina Valachová.

Vojtěch Bureš, Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme