Číňané objevují Prahu. Kromě podnikatelů a turistů míří do české metropole i filmaři

Zájem čínských turistů o Prahu v posledních letech roste. Za loňský rok jich přijelo bezmála 150 tisíc a letos to podle odhadů bude ještě víc. Rostoucímu zájmu turistů napomáhá i zobrazení Prahy v čínských filmech. Romantické záběry historického prostředí turisté chtějí vidět na vlastní oči. V těchto dnech se v české metropoli natáčí osmidílný čínský seriál, v němž hraje jednu z hlavních roli český herec Jan Révai.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čínští filmaři v Praze natáčejí seliár s názvem ‘Poslední vízum‘

Čínští filmaři v Praze natáčejí seliár s názvem ‘Poslední vízum‘ | Foto: Filip Titlbach

Poslední vízum je název seriálu, který nyní natáčí v Praze čínští filmaři. „Je to podle skutečné události. Je to o diplomatovi z Číny, který pomohl mnoha Židům, něco jako Oskar Schindler za druhé světové války,“ prozrazuje Yann Zíka, který v seriálu účinkuje jako komparzista.

Dobové válečné prostředí sledují z vedlejší ulice i diváci. „Hezká atmosféra, viděli jsme tady krásné starožitné gestapácké auto. Ale nejvíc se nám líbí Révai,“ prozrazují Marcela s Alenou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čínští filmaři v Praze natáčejí seliár s názvem ‘Poslední vízum‘. Na natáčení se byl podívat redaktor Filip Titlbach

Čínští filmaři nenatáčí v Praze poprvé. Minulý rok nabídli svým divákům třeba celovečerní film s názvem Jen my víme kde. Šlo o romantický příběh čínské dívky, která přijde studovat do Prahy a sblíží se tady s čínským chlapcem.

„Film běžel v Číně na Valentýna, měl obrovské množství zhlédnutí a velmi podpořil zájem Číňanů o cestování do Prahy,“ říká Markéta Vogelová z agentury CzechTourism.

Filmové nebo seriálové zobrazení Prahy podle ní Číňany do české metropole táhne čím dál víc. „V loňském roce jich do Prahy přijelo 149 tisíc,“ přibližuje.

Očekává se, že další čínské turisty naláká i přímá letecká linka Praha – Peking, která funguje od letošního září.

Komparzisté v seriálu ‘Poslední vízum‘, který natáčí v Praze čínští filmaři | Foto: Filip Titlbach

Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme