Strážníci v Mostě začali kontrolovat dodržování nové vyhlášky, zakazující vysedávání na zídkách

V Mostě platí nová vyhláška, která zakazuje posedávání na zídkách a jiných stavebních prvcích na veřejnosti. Město ji přijalo po stížnostech obyvatel na skupiny lidí, kteří dělají hluk a nepořádek do nočních hodin. Na kontrolu dodržování vyhlášky vyrazil se strážníky i reportér Honza Beneš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zídky, na kterých v Mostě nová vyhláška zakazuje posedávání

Zídky, na kterých v Mostě nová vyhláška zakazuje posedávání | Foto: Jan Beneš

„Vyrazíme k blokům 100, tam se nejčastěji stává, že posedávají lidé, pijí alkohol a dělají nepořádek,“ říká strážník Marián Bodnár před výjezdem s hlídkou městské policie. Právě kolem tzv. „stovek“ si lidé nejčastěji stěžovali na skupinky lidí, které v létě pozdě do noci dělaly nepořádek.

„Právě tady u hotelu Domino, před hernou často sedávají lidé a popíjí alkohol, ale dnes prší, takže tady asi nikoho nechytneme,“ pokračuje Bodnár. Podle něj bylo letošní léto v Mostě velmi náročné, teplé počasí lákalo lidi ven a do pozdních nočních hodin vysedávali před domy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Strážníci v Mostě začali kontrolovat dodržování nové vyhlášky, zakazující vysedávání na zídkách

„Vyhláška nám dává do ruky nástroj, jak proti podobným nešvarům zakročit,“ komentuje přijetí vyhlášky zakazující vysedávání na zídkách a stavebních prvcích na veřejnosti strážník městské policie v Mostě Marián Bodnár.

Zídky, na kterých v Mostě nová vyhláška zakazuje posedávání | Foto: Jan Beneš

Žena, která bydlí v bloku 100, také přijetí vyhlášky chválí: „Tam u nás dole, jak bydlím, tam vysedávají a dělají nepořádek, popíjí.“ Jan Zálešák, majitel obchodu, před kterým jsou nízké zídky, na kterých posedávají v létě lidé, popíjí alkohol, také vyhlášku vítá.

„Určitě vítám, lidi se sem kvůli tomu nepořádku bojí chodit, do této lokality. Doufám, že nám vyhláška pomůže.“

Barbora Bočková z neziskové organizace Květina ale takové nadšení nesdílí - podle ní jsou podobné vyhlášky omezující na osobní svobodě. „Vadí mi, že je města neaplikují plošně, ale jen na určitých místech, což je diskriminační,“ říká Bočková.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme