Čeští volejbalisté zahájí mistrovství Evropy duelem s Nizozemskem

Volejbalová reprezentace dnes nastoupí k prvnímu utkání základní skupiny mistrovství Evropy. Už dlouho dopředu avizuje český tým, že právě dnešní souboj s Nizozemskem bude zřejmě rozhodujícím pro postup do dalších bojů šampionátu. Ale pozor, Nizozemci přijeli do Sofie s velmi silným týmem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká volejbalová reprezentace před úvodním zápasem ME

Česká volejbalová reprezentace před úvodním zápasem ME | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Nechci říkat, že z nich mám strach, ale postavili silný tým, věřím tomu, že když chytnou šampionát za dobrý konec, tak mohou dojít hodně daleko,“ uvědomuje si kapitán české reprezentace Aleš Holubec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští reprezntanti se připravují na odpolední zápas s Nizozemskem

Nizozemci by přitom měli být výkonnostně nejblíže českému celku. Další soupeři ve skupině, tedy Bulharsko a Německo, jsou jasnými adepty na dvě ze tří postupových míst. Pokud bude chtít dnes česká reprezentace, oslabená o hvězdy Konečného se Štokrem, uspět, musí předvést nadprůměrný výkon a vyrovnat se i s dalším hendikepem.

„Holandská reprezentace jak v ženách, tak v mužích vyniká svojí výškou, takže budou mít velice nepříjemnou obranu na síti. Tu když překonáme, budeme schopni uspět,“ upozorňuje trenér Zdeněk Šmejkal na výškovou převahu soupeře.

V základní sestavě nemají Nizozemci kromě libera žádného hráče pod dva metry výšky a nad všemi ční 214 centimetrů vysoký Kay van Dijk. Takových parametrů Češi rozhodně nedosahují, nejvyšším je Jakub Veselý s 206 centimetry, ale i s touhle nevýhodou se chtějí vypořádat.

„Platit by na ně měla rychlá hra a hra na dlouho. Když bude příjem na jedné straně, tak útočit na druhé straně hřiště, aby měli co nejméně času na to dojít do dvojbloku. Klíčová bude také hra našich střeďáků. Čím rychleji budou útočit, tím budeme úspěšnější,“ dává recept nahravač Jakub Janouch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisté Adam a Pavel Bartošovi se těší na společný zápas na ME

Na šampionát si česká reprezentace přivezla i jednu raritu. Adam a Pavel Bartošovi jsou historicky první bratrská dvojice, která bude reprezentovat český volejbal na vrcholné akci. Rodáci ze Zlína dnes nastoupí na mistrovství Evropy proti Nizozemsku.

Přímý přenos uslyšíte na streamu Český rozhlas Sport na webu zprávy.rozhlas.cz nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Bratři Bartošovi, vlevo Pavel, vpravo Adam | Foto: Petr Kadeřábek

Petr Kadeřábek, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme