Volejbalisté úvod ME nezvládli, s Nizozemci prohráli 1:3

Českým volejbalistům se nepovedl vstup do mistrovství Evropy. I přes zlepšený výkon ve třetím setu prohráli v Sofii s Nizozemskem 1:3 a výrazně si zkomplikovali postup ze základní skupiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští volejbalisté první zápas ME nezvládli

Čeští volejbalisté první zápas ME nezvládli | Foto: Český volejbalový svaz

„Je škoda, že čtvrtý set, který jsme mohli uhrát do lepšího výsledku, ovlivnili rozhodčí. Soupeři přidali jeden bod a nepískli jasné balony. Prohra je prohra a nechci to na rozhodčí svalovat, ale v takovýhle situacích a na takto velkých akcích by se to stávat nemělo,“ posteskl si po prohře trenér Zdeněk Šmejkal.

První dva sety čeští reprezentanti pokazili. Vyrovnaný stav drželi pouze do stavu 13:13 v první sadě, pak ale dopustili rozhodující tříbodovou sérii soupeřů. Druhý set byl ještě jednoznačnější a Češi ho prohráli 17:25.

Třetí pokračování zápasu ale mělo nečekanou hvězdu. Českobudějovický blokař Radek Mach vstoupil do zápasu z lavičky a začal deptat nizozemský útok. Společně s univerzálem Fingerem, který se chytil v útoku, dotáhl národní tým ke snížení na 1:2 výsledkem 25:20.

Prohra je daň za nezkušenost, říká blokař Veselý. Zápas prý ovlivnili i rozhodčí

Číst článek

Celou čtvrtou sadu musel národní tým dotahovat mírné vedení Nizozemců, to se nepovedlo. Když za stavu 17:20 narazila Janouchova smeč pouze do připraveného bloku, byla porážka neodvratná. Češi podlehli Nizozemsku 21:25, 17:25, 25:20 a 18:25.

V základní skupině čekají na české volejbalisty ještě souboje s Bulharskem a Německem. Zápas proti domácí reprezentaci je na programu v sobotu od půl osmé večer, proti Němcům se Češi postaví v neděli od 16 hodin a 45 minut. Oba zápasy odvysílá náš web na streamu.

Mistrovství Evropy volejbalistů v Bulharsku a Itálii:
Skupina A (Sofia):
ČR - Nizozemsko 1:3 (-21, -17, 20, -18)
Rozhodčí: Chaladay (Fr.), Rajkovič (Chorv.). Čas: 111 min. Diváci: 550.
Sestava a body ČR: Janouch 1, Baránek 5, Veselý 6, Finger 21, A. Bartoš 11, Král, libero Kryštof - Mach 7, Michálek 1. Trenér: Šmejkal.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme