Při víkendových potyčkách mezi Izraelci a Palestinci zemřeli nejméně tři lidé

V Izraeli i na palestinských územích pokračovaly o víkendu násilnosti mezi Araby a Židy. Na několika místech Západního břehu se střetli izraelští vojáci s davy palestinských mladíků, kteří na vojáky házeli kameny. Izraelská armáda také bombardovala pásmo Gazy. Nálety, které nepřežila jedna žena a její dcera, byly odplatou za vystřelení dalších raket militanty z Gazy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při trvajících nepokojích v Izraeli a na palestinských územích zemřeli nejméně tři lidé, zraněných jsou stovky

Při trvajících nepokojích v Izraeli a na palestinských územích zemřeli nejméně tři lidé, zraněných jsou stovky | Zdroj: Reuters

Stovky Palestinců demonstrovaly na Západním břehu proti Izraeli během pohřbu muže, který zemřel při čtvrtečních potyčkách s vojáky.

Poblíž Ramalláhu i v Nábulusu pak Izraelci rozháněli hlavně slzným plynem větší skupiny palestinských mladíků, vyzbrojených kameny. Nejméně jednoho mladého Palestince vojáci postřelili.

Na severu Izraele pak zaútočil další Palestinec nožem na Izraelce židovského původu. Zranil čtyři lidi včetně 14leté dívky.

Současnou vlnu nepokojů s mrtvými na obou stranách rozpoutaly v září spory o přístup Židů a muslimů na jeruzalémskou Chrámovou horu, která je svatým místem pro obě náboženství. Izraelští Arabové kvůli pokračujícím neshodám vyhlásili na úterý generální stávku.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme