Mrazivé ráno přepisovalo rekordy, na Šumavě bylo minus 12 stupňů

Do Česka ráno dorazilo mrazivé počasí. Hlavně v Čechách kvůli jasné obloze klesala teplota až pod minus 10 stupňů. Padl také absolutní rekord pro dnešní den.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jarní kopřiva odolává ranímu mrazu

Jarní kopřiva odolává ranímu mrazu | Foto: Pavel Halla

„Absolutně nejnižší teplotu dnes ráno naměřila stanice Kvilda na Šumavě – minus 12,3 stupně Celsia. A to je vůbec nejnižší teplota, jaká byla kdy 12. října naměřena na našem území,“ říká meteorolog Stanislav Racko. Předchozí rekord byl minus 10 stupňů.

Rekordy pro dnešní den zaznamenali zhruba na čtvrtině stanic. Z větších měst bylo nejchladněji v Liberci, minus 5,8 stupně.

Rekord padl i v Praze, na stanici v Libuši bylo překonáno dosavadní historické absolutní denní minimum – teploměry tam ukázaly minus 2,1 stupně Celsia.

Podobně chladná bude i nadcházející noc (1 až minus 3 stupně), od středy se ale bude oteplovat. Denní teploty by pak měly v úterý vystoupit na 7 až 11, ve středu na 5 až 9 stupňů Celsia.

Petra Hosenseidlová, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme