Gudas už zase věší protihráče na mantinely. Po 10 měsících

V Tampě předváděl skvělé výkony a silový hokej, ale to už je téměř rok zpátky. Obránce Radko Gudas totiž odehrál soutěžní zápas naposledy v prosinci minulého roku a v novém působišti - ve Philadelphii - dostal poprvé šanci až ve třetím utkání. A znovu se prezentoval hodně tvrdou hrou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Takhle pálí Radko Gudas. Český obránce pomohl gólem k výhře Tampy v Torontu

Takhle pálí Radko Gudas. Český obránce pomohl gólem k výhře Tampy v Torontu | Zdroj: Reuters

Jak by řekli hokejisté: Radko Gudas už zase věší protihráče na mantinely. Tvrdý bek je v kolotoči NHL zpět po 10 měsících, ale i na tom se dají najít pozitiva.

„Myslím si, že mi dlouhé léto pomohlo, abych se dostal zpátky do nejlepší formy, do které jsem mohl. Díky bohu už je tady sezona,“ těší Gudase, který pomohl Philadelphii k výhře nad Floridou 1:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nehrát 10 měsíců je pro hokejistu dlouho. Přesně po takové pauze se vrátil do série zápasů NHL Radko Gudas. Tvrdý obránce se neztratil. Více František Kuna

Odehrál necelých 17 minut, prostor dostával v oslabení, ale hlavně dělal to, co se po něm chce. Zblokoval čtyři střely, rozdal pět hitů - nejvíc ze všech hráčů v utkání.

„Byl jsem trochu nervózní, ale zase jsem věděl, že mám natrénováno, že jsem tomu dal v létě všechno. S tátou jsme na tom pracovali, když jsem byl v Čechách, a když jsem byl ještě na Floridě, trénoval jsem sám. Takže jsem byl připraven na to, co přijde, a jsem rád, že to vyšlo,“ svěřil se hokejista.

Gudas natrénováno měl, po této stránce bylo riziko opravdu minimální nebo spíš žádné. O to více se nad tím ale musí přemýšlet.

„Nejvíc je to o psychice. Zjistíte, že když se dostane gól, už je to důležité, už to není žádná sranda. Podle mě je nejdůležitější se na to psychicky připravit a vědět, že to jednou přijde a pak jak se do toho člověk dostane, už je to zase jednodušší,“ myslí si Gudas.

Neuvirth vychytal Flyers nulu, z Panterů ho nepřekonal ani Jágr

Číst článek

A opravdu se dá říci, že se do „toho“ dostal velmi rychle. Třeba i tak, že byl hned v úvodu vyloučen. Prý nic neobvyklého.

„Na trestné lavici jsem pořád, nějak mě to nepřekvapilo. Trochu jsem doufal, že to oddálím, bohužel to přišlo takto brzy, ale nedá se nic dělat,“ uzavírá hokejista.

I přes čtyři trestné minuty si Radko Gudas svým výkonem rozhodně řekl o místo v základní sestavě. Však jsou to Flyers, kteří hráli tvrdý hokej vždy.

Simona Bartošová, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme