Šafářové se návrat nepovedl, v Linci prohrála hned první zápas

První zápas po dvou a půl měsících strávených pobytem v nemocnici a léčením se tenistce Lucii Šafářové nepovedl. Sedmá hráčka světa nezvládla turnaj v Linci a prohrála s Rumunkou Mituovou. V Rakousku se nedařilo ani dalším Češkám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová bude v Dauhá útočit na svůj šestý titul na okruhu WTA (archivní foto)

Lucie Šafářová bude v Dauhá útočit na svůj šestý titul na okruhu WTA (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Pořadatelé turnaje v Linci dali Lucii Šafářové na poslední chvíli divokou kartu a sedmá hráčka světa plnila na severu Rakouska i roli první nasazené. V prvním zápase od US Open se jí ale nepovedl úvod a s Rumunkou Mituovou rychle prohrávala 0:3. 95. hráčka světa si náskok pohlídala až do konce setu.

O vítězce druhé sady i celého zápasu rozhodl jediný úspěšný brejkbol. Za stavu 3:3 ho využila Andreea Mituová, když v klíčovém okamžiku Šafářovou rozběhala útočnou hrou a zakončovala výměny do odkrytého dvorce. Zápas trval 73 minut a na jeho konci slaví Rumunka vítězství 6:3 a 6:4.

V příštím týdnu je na programu jeden z posledních turnajů sezony v Moskvě, kde Lucie Šafářová v loňském roce uhrála semifinále.

V Rakousku se nedařilo ani dalším Češkám. Lucie Hradecká už dopoledne prohrála s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou a Kateřina Siniaková rovněž ve dvou setech nestačila na sedmou nasazenou Rusku Pavljučenkovovou.

 

Ahojky z Linze! První trénink tady úspěšně zamnou! Děkuji za volnou kartu a krásné přivítání! Už se těším na první zá...

Posted by Lucie Safarova on 10. říjen 2015

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 226.728 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Mituová (Rum.) - Šafářová (1-ČR) 6:3, 6:4, Pavljučenkovová (7-Rus.) - Siniaková (ČR) 7:6 (7:4), 6:0, Van Uytvancková (Belg.) - Hradecká (ČR) 6:2, 7:5.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme