Časopis Playboy zahajuje od jara novou éru, po 62 letech končí s fotkami nahých žen

Slavný americký časopis Playboy bude od března příštího roku vycházet v nové podobě. Po dvaašedesáti letech přestane zveřejňovat fotografie nahých žen. Napsal to list The New York Times s odvoláním na generálního ředitele společnosti Scotta Flanderse. S novinkami souhlasil i 89letý zakladatel a šéfredaktor časopisu Hugh Hefner.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zakladatel a šéfredaktor časopisu Playboy Hugh Hefner na fotografii z listopadu 2007

Zakladatel a šéfredaktor časopisu Playboy Hugh Hefner na fotografii z listopadu 2007 | Zdroj: ČTK

Změny podle Scotta Flanderse ovlivnil zejména volně dostupný erotický materiál na internetu. „Od každého sexuálního aktu, jaký si umíte představit, vás v současnosti dělí jen jeden klik,“ řekl.

Podle šéfredaktora týdeníku Marketing a Media Filipa Rožánka tvůrci Playboye s ohledem na tuto situaci považují erotiku v této podobě za překonanou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Časopis Playboy končí s fotkami nahých žen. Hostem ČRo byl šéfredaktor týdeníku Marketing a Media Filip Rožánek

„Playboy přece jenom má vysoké náklady a padá mu prodej časopisu, tak zkrátka hází trochu ručník do ringu a snaží se najít jiné cesty, jak vydělávat a posunout se z erotického časopisu s kvalitním čtením naopak do lifestylového segmentu. Do segmentu magazínu pro pány, ale už bez erotiky,“ naznačuje.

Náklad měsíčníku Playboy se od roku 1975 snížil z 5,6 milionu na 800 tisíc výtisků. Podle Rožánka tento pád naznačuje, co čtenáři od Playboye očekávali.

„Oni si ho popravdě kupovali kvůli erotice a to kvalitní čtení od renomovaných autorů byla jen výmluva. Teď, když z toho vytrhnou prvek erotiky, zůstane jen lifestylový časopis. Jeden z mnoha magazínu pro pány, kterých je jak na americkém, tak na celosvětovém trhu spousta,“ upozorňuje.

Podle zástupců magazínu bude Playboy i nadále nabízet fotografie žen v provokativních pózách, své místo budou mít i playmate měsíce.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme