Na Karlovarsku leží na silnicích rozbředlý sníh, hasiči odstraňují spadlé stromy

V Česku začalo sněžit. Sníh nebo déšť se sněhem padá hlavně v západní části Čech. Teploty se v této oblasti drží kolem nuly a silnice můžou být kluzké.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh padá dnes i v Jihlavě

Sníh padá dnes i v Jihlavě | Foto: Daniel Burda | Zdroj: Český rozhlas

„Sněhové srážky, respektive déšť se sněhem, se vyskytují i v nižších polohách na západě Čech, konkrétně v Karlovarském kraji, na jihozápadě Ústeckého kraje a také na západě Plzeňského kraje,“ upřesňuje meteorolog Štefan Handžák.

Sněží hlavně na Karlovarsku, ale už ne tak hustě jako v noci a brzy ráno, a na silnicích tak leží spíše rozbředlý sníh. Problémy mohou být ještě v horských oblastech, například na Jáchymovsku nebo Ašsku.

Stalo se i několik především menších dopravních nehod a na některých místech museli hasiči odstraňovat spadlé stromy a větve, které nevydržely nápor těžkého mokrého sněhu. Během tří hodin vyjížděli k asi 40 případům.

Přehrát

00:00 / 00:00

Husté sněžení komplikovalo dopravu v Karlovarském kraji. Problémy měli i chodci. Lidé hlásí také lokální výpadky proudu. Více Andrea Strohmaierová

„Strom zablokoval například sanitku, která vezla pacienta u Oloví. U Libé spadlý strom blokuje autobus,“ popsal mluvčí hasičů v Karlovarském kraji Martin Kasal.

Počasí má zřejmě za následky i lokální výpadky proudu, například v části Chebska.

První sníh nad ránem zaskočil také Ústecko, a to na komunikacích z Chomutova do Německa před Horou Svatého Šebestiána. Na hřebenech Krušných hor na Chomutovsku v okolí Měděnce napadlo pět až osm centimetrů. Silničáři do postižených míst vyslali pět sypačů.

Situace už se ale uklidnila, v nížinách prší a jsou tři stupně nad nulou, na horách sněžení ustalo a teploty se pohybují kolem nuly.

Během dopoledne by mělo sněžení v Česku ustávat a bude už jen pršet. Na mnoha místech však bude déšť trvalejší.

Naděžda Hávová, David Černý, Andrea Strohmaierová, Jan Beneš, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme