Aféra VW míří do Hollywoodu. Práva na film koupila společnost herce DiCapria

Vyšetřování na obou stranách Atlantiku, hrozící soudy, finanční ztráty a celosvětová ostuda. V to vše zatím vyústil skandál kolem emisí automobilky Volkswagen. Příběh ale míří ještě dál - do amerického Hollywoodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio | Foto: Licence Attribution - NonCommercial - 3.0 Unported (CC-BY-NC 3.0), Siebbi

Skandálu s emisemi se chtějí chopit americké filmové studio Paramount Picture a produkční společnost herce Leonarda DiCapria Appian Way.

Koupily práva k ještě nevydané knize, kterou chystá napsat novinář New York Times Jack Ewing.

Kdo bude ve filmu o Volkswagenu hrát a kdo ho bude režírovat, se zatím neví.

Přehrát

00:00 / 00:00

Leonardo DiCaprio má zájem natočit film o skandálu Volkswagenu. Podrobnosti přidává zpravodajka Lenka Kabrhelová

Volkswagen v září přiznal, že do zhruba 11 milionů aut s naftovými motory po celém světě instaloval software, který umožňuje manipulovat s výsledky měření emisí. Skandál srazil tržní hodnotu podniku o třetinu, donutil k odchodu výkonného šéfa společnosti a vedl k vyšetřování po celém světě.

Leonardo DiCaprio byl mimo jiné producentem a hvězdou filmu Vlk z Wall Street. Je jedním z předních hollywoodských ekologických aktivistů a produkoval mnoho dokumentárních ekologických filmů jako Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti a Virunga.

O změně klimatu a jejich dopadech mluvil DiCaprio nedávno i v Barceloně, kde se připojil k celosvětovému hnutí, jehož cílem je úplně skončit s využíváním fosilních paliv.

Leonardo DiCaprio | Foto: Český rozhlas

Lenka Kabrhelová, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme