Policie hokejové Kladno nevyšetřuje, čeká na výsledky auditu

Kladenský hokejový klub stále nemůže počítat s dotacemi od města. Audit, který nařídilo vedení města Kladna kvůli nesrovnalostem v čerpání dotací v letech 2013 a 2014, totiž ještě pokračuje. Případem se má nyní nově zabývat i kriminální policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský zimní stadion září po rekonstrukci novotou

Kladenský zimní stadion září po rekonstrukci novotou | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Klub dosud nebyl nijak kontaktován žádným orgánem činným v trestním řízení,“ říká na novou informaci mluvčí klubu Vít Heral. Podle Deníku Sport řeší kladenský klub policie kvůli údajnému zneužívání dotací z městského rozpočtu. Ta ale zatím trestní řízení nezahájila.

Město Kladno je minoritním vlastníkem kladenských Rytířů a před časem zastavilo dotace ve výši přes 20 milionů korun, ze kterých klub platil zhruba 15 milionů za provoz zimního stadionu a zbytek byl určený pro tamní hokejovou mládež.

Přehrát

00:00 / 00:00

Policie hokejové kladno nevyšetřuje, jen čeká na výslekdy auditu, zjistil reportér ČRo Petr Kadeřábek

Právě tato část dotace je jádrem sporu. Jaromír Jágr mladší jako většinový vlastník Rytířů totiž nakupoval výstroj a výzbroj pro mládež od společnosti Jágr Team, ve které byl donedávna jednatelem.

Zástupci vedení města Kladna to považují za neoprávněné nakládání s veřejnými prostředky a odsouhlasili hloubkový audit v klubu. Policie zatím do šetření nezasahuje, pouze celou kauzu prověřuje.

„Policisté z oddělení hospodářské kriminality prověřují od září letošního roku případ údajného neoprávněného poskytnutí dotace na podporu rozvoje kladenského hokeje. V současné době je případ na samém začátku prověřování a probíhají kontroly ze strany poskytovatele dotace,“ říká mluvčí kladenské policie Jana Steinerová.

Policie tak počká na výsledky auditu a pouze v případě, že by kontrola prokázala naplnění skutkové podstaty trestného činu, teprve potom by začala kauzu prošetřovat. Výsledky auditu by měly být známé zhruba za měsíc a půl.

Stále ale platí, že na vyřešení celé kauzy ve prospěch hokeje na Kladně mají zájem obě strany, tedy jak Jaromír Jágr, který vše sleduje ze zámoří, tak vedení města.

„Kdybych chytil zlatou rybičku a mohl bych mít tři přání, jedno by bylo, aby tento problém nenastal. Pokud vše dobře dopadne, budu nejšťastnější člověk na světě,“ nechal se před časem slyšet primátor Kladna Milan Volf.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme