Británie předloží své požadavky na úpravu vztahů s EU na počátku listopadu

Británie na začátku listopadu oznámí požadavky pro jednání s Evropskou unií o podmínkách svého dalšího členství v osmadvacítce. V Bruselu to řekl britský premiér David Cameron. Londýn si chce vymoci úpravy vztahů s unií v některých oblastech před plánovaným referendem o setrvání země v EU.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér David Cameron

Britský premiér David Cameron | Zdroj: Reuters

Podle Camerona Británie urychluje přípravy na referendum a své požadavky ve čtyřech oblastech předloží na začátku příštího měsíce, aby o nich mohl jednat unijní summit v prosinci.

Otázky spojené s britským referendem měla řešit už dnešní vrcholná schůzka evropských lídrů. Právě kvůli absenci požadavků Londýna o nich ale státníci budou mluvit jen okrajově.

Změny, které si bude chtít Británie vyjednat, se mají týkat zajištění práv zemí mimo eurozónu nebo větších pravomocí pro národní parlamenty.

Filip Nerad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme