Kvitová má účast jasnou. O turnaj mistryň bojují i další dvě Češky

Hodně napínavý je letošní boj tenistek o účast na Turnaji mistryň. Necelé dva týdny před štědře dotovanou a prestižní akcí není zdaleka jasné, kdo všechno se v Singapuru v singlovém programu představí. Okruh možných účastnic je v této fázi roku určitě nejširší za poslední roky. Šanci mají i Lucie Šafářová a Karolína Plíšková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková a Petra Kvitová po finále v Sydney

Karolína Plíšková a Petra Kvitová po finále v Sydney | Zdroj: Reuters

„Těším se. Na konci sezony se dějí vždycky velké věci. Doufám, že budu připravená,“ věří aktuální světová pětka Petra Kvitová, která se do Singapuru kvalifikovala už popáté.

I když WTA oficiálně potvrdila účast vítězky Turnaje mistryň z roku 2011 až tento týden, bylo už další dobu zřejmě, že jí účast mezi nejlepšími mohou překazit jen zdravotní potíže. V letošní sezoně nevědomě přechodila mononukleózu a následky cítí dodnes.

Přehrát

00:00 / 00:00

Boj tenistek o účast na Turnaji mistryň sleduje reportér ČRo Jaroslav Plašil

Lucii Šafářovou přepadly zdravotní problémy až ve druhé polovině roku. Ale možná o to hůře se s nimi finalistka ženské dvouhry letošního Roland Garros vyrovnávala, protože přišly ve sportovně nejlepší sezoně se singlovými úspěchy i dvěma deblovými grandslamovými tituly.

„Pět týdnů nedělání ničeho a tři týdny těžké nemoci jsou pro sportovce dost velký zásah. Vracet se zpátky není úplně jednoduché. Nemám od sebe žádná očekávání, ale nějaké sny tam jsou. Uvidíme, jak to půjde,“ věří aktuálně sedmá tenistka světového žebříčku i pořadí pro postup do Singapuru.

Lucie Šafářová má stále slušnou šanci představit se na finálovém klání roku i jako singlistka. Zatím se drží mezi nejlepší osmičkou a mohlo by to tak vydržet i po turnaji v Moskvě, na kterém se příští týden představí hned několik konkurentek v boji o Singapur.

 

Nebyl to sice vítězný start a nejlepší výkon, ale jsem moc ráda, že jsem zpět v zápasech a budu makat na tom ať se...

Posted by Lucie Safarova on 14. říjen 2015

Chybět nebude ani třetí Češka Karolína Plíšková. I ona má stále ještě naději. „Jasně, že budu bojovat. Co mi zbývá?“ povzdechla si Karolína Plíšková během svého nejlepšího roku na okruhu WTA, ve chvíli, kdy ji ale po předčasném konci na US Open trochu docházely síly.

Teď v závěru sezony by musela odehrát dva velmi dobré turnaje v řadě, aby se ještě do Singapuru, třeba i jako náhradnice, podívala.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme