Překoná Habana historický Lomuův rekord? Šanci bude mít o víkendu na MS v Anglii

Na ragbyovém mistrovství světa v Anglii se o víkendu nebude rozhodovat jen o postupujících do semifinále. Šanci překonat rekord šampionátů v počtu položených pětek, tedy doběhů s šiškou do brankoviště, má jihoafrická hvězda Bryan Habana. Rychlé křídlo jich zvládlo už patnáct, a pokud uspěje proti Walesu, odpoutá se v historické tabulce od slavného Novozélanďana Jonaha Lomu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jihoafrický ragbista Bryan Habana

Jihoafrický ragbista Bryan Habana | Zdroj: Reuters

Habana v rozhovoru pro oficiální televizi ragbyového mistrovství světa potvrdil svoji úctu k legendárnímu novozélandskému hráči, kterého teď může překonat.

Nikdy se s ním podle svých vlastních slov ale nemůže srovnávat a to kvůli přínosu Jonaha Lomu pro světové ragby.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na ragbyovém MS v Anglii má jihoafrický ragbista Bryan Habana šanci překonat rekord šampionátů v počtu položených pětek

I když tak úplně pravda to není. Stejně jako slavný hráč All Blacks i Bryan Habana inspiruje ostatní.

„Sleduju Bryana dlouho, od té doby, co jsem chodil do školy. A pak se mi poštěstilo s ním hrát. Je obrovským vzorem, skvělým příkladem nejen pro hráče, ale hlavně pro děti po celém světě. Jsem velmi poctěný, že s ním hraju,“ neskrývá další reprezentant JAR Pat Lambie.

Habanovi učarovalo ragby jako dvanáctiletému klukovi, když ho otec vzal v roce 1995 na mistrovství světa v Jihoafrické republice, které významně podporoval Nelson Mandela a které vyhrál v době končícího apartheidu domácí tým.

I díky změnám ve společnosti se tak mohla zrodit jedna z pozdějších hvězd ragby, Bryan Habana, rychlík, kterého uznávají fanoušci po celém světě, a který teď může přepsat jeden z individuálních rekordů světových šampionátů.

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme