Jágra hokej extrémně baví, říká jeho bývalý osobní trenér Marian Jelínek

Jaromír Jágr s jednou pauzou už čtvrt století udivuje zámořskou NHL svým elánem i uměním a už jen pět tref ho dělí od posunu na čtvrté místo v historické tabulce střelců. Ve třiačtyřiceti letech má stále ohromnou motivaci a chuť do hokeje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marian Jelínek, trenér extraligových hokejistů Bruslařského klubu Mladá Boleslav

Marian Jelínek, trenér extraligových hokejistů Bruslařského klubu Mladá Boleslav | Foto: Jakub Říšský

„Jaromíra Jágra motivuje láska. Extrémní emoční vazba k činnosti, kterou dělá a jak vidíme, tak to překonává i určité racionální limity,“ říká bývalý osobní trenér Jaromíra Jágra, teď asistent v Mladé Boleslavi a doktor filosofie se zaměřením na sport Marian Jelínek.

„Je to ohromná emoční síla, která jde z jeho srdíčka. A proto je tak dobrý. On s tímto vnitřním nastavením trénuje i hraje a pak to takhle vypadá.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromíra Jágra extrémně baví hokej, říká jeho bývalý trenér, teď asistent v Mladé Boleslavi a doktor filosofie se zaměřením na sport Marian Jelínek.

Jelínek kdysi na otázku, jestli se ještě narodí další Jágr, řekl, že Mozart byl taky jenom jeden. Ale slavný skladatel už byl ve 43 letech dávno mrtvý, kdežto Jágr je stále při síle. Jak dlouho se tohle tempo dá vydržet a je to spíš otázka fyzická, nebo psychická?

„To je kombinace. Pokud to zdraví dovolí a nedojde k vážnému zranění, tak je to otázka psychiky. Aby tato emoční vazba, síla, která ho k hokeji táhne, nevyprchala. Ta psychická energie, která v něm je. Hokej ho uspokojuje a možná u něj můžeme mluvit i o částečné činnostní závislosti,“ vysvětluje Jelínek.

 

Vstřelit v NHL gól je těžký. A vstřelit v NHL gól a přitom brankáři ještě ustřelit flašku s vodou je daleko těžší :). A...

Posted by Jaromír Jágr on 15. říjen 2015

Dá se říct, že každou chvíli Jaromír Jágr překoná některý z rekordů NHL nebo pozmění historické statistiky. Ale jsou tyhle zápisy do dějin hokeje pro něj vůbec důležité?

„To jsou atributy, takové třešničky na dortu. Vždycky se mladých lidí ptám, jestli je baví peníze nebo vydělávat peníze. Jardu Jágra extrémně baví hokej. K tomu ho extrémně baví lámat tyto mety. Takže je to kombinace obojího. Určitě je to jeho snem, a kdyby nebyl tři roky mimo, byl by v tabulkách daleko výš,“ dodal Marian Jelínek.

Jan Kaliba, Petr Král, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme