Hokejista Patrik Eliáš stále léčí koleno a jeho vstup do sezony se odkládá

Měl být tím nejzkušenějším a táhnout svůj klub po velkých interních změnách. Útočník New Jersey Devils Patrik Eliáš je na prahu své 20. sezony v NHL. Zámořská soutěž už ale začala bez českého veterána. Bolavé koleno ho do zápasů zatím nepustí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Patrik Eliáš

Hokejista Patrik Eliáš | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Šest nebo sedm týdnů jsem nebyl na ledě, prakticky celý tréninkový kemp. Občas jsem bruslil, pak si zase dával volno, nedá se říct, že bych se dostával do kondice a kontinuálně trénoval. To probíhá teď a ještě to nějaký ten týden trvat bude,“ říká Patrik Eliáš.

V útrobách Prudential Center na něj v místnosti pro rodiny čeká dcera. Zatím sleduje zápasy New Jersey s ní. Ale protože se změnilo vedení klubu, odešel generální manažer Lou Lamorielou a režim je oproti minulosti jaksi volnější, může být Eliáš se spoluhráči, i když nehraje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Patrik Eliáš je i přes své zranění stále s týmem a těší se na vstup do sezony. Připravil František Kuna

„Jsem na stadionu každý den. Je to úplně jiný přístup než dřív. Kdyby se tohle stalo za Loua, nemohl bych být s týmem, abych kluky nerozptyloval. Teď je to ale obráceně - vedení chce, abych byl součástí týmu, což je i pro mě fajn,“ těší Patrika Eliáše, že je i jako zraněný stále se svojí partou.

Ta ho ale bude potřebovat hlavně na ledě. New Jersey totiž zatím prohrálo všechny zápasy nové sezony, a logicky se tak krčí na posledním místě Východní konference. K tomu ještě Eliáš nehraje, což není nic příjemného.

Než se ale dá Patrik Eliáš zdravotně do pořádku, může to trvat týdny. A naskakovat v 39 letech do rozjeté sezony také nebude jednoduché. Jistě to ale pomůže partě z New Jersey, která potřebuje tahouna.

A Patrika Eliáše může motivovat i to, že jakmile nastoupí v této sezoně k zápasu, do statistik si zapíše 20 sezonu v NHL a v dresu Ďáblů.

Stanislav Zbyněk, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme