Divadlo Semafor zahraje písně ze Žebrácké opery, chce tak získat peníze na provoz

Legendární divadlo Semafor pořádá dnes galakoncert pro diváky, kteří chtějí soubor podpořit finančním darem. V rámci benefičního večera s názvem Koncert o čtyřech kapitolách zazní slavné písně ze Žebrácké opery Bertolta Brechta otextované Jiřím Suchým. Společně s ním vystoupí i zpěvačka a herečka Jitka Molavcová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divadlo Semafor

Divadlo Semafor | Foto: Filip Jandourek

Celý benefiční večer zahájí píseň Barbara song v podání právě Jitky Molavcové. Hudba Kurta Weilla patří k jejím oblíbeným a ona si tak plní svůj velký sen.

„To je píseň, která se mi vryla do srdce už dávno v jiném překladu. Když Jiří Suchý přebásnil Brechtovy texty, tak jsem zajásala. Já jsem vlastně kdysi začínala jako šansoniérka a myslela jsem si, že ta moje cesta se bude ubírat spíše šansonovou cestou, neboli písněmi s hlubokými texty, s hlubokými lidskými příběhy, to je mi blízké,“ říká Molavcová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O benefičním koncertu divadla Semafor natáčela Veronika Štefanová

Jiří Suchý se netají tím, že má Semafor finanční potíže. Výtěžek z benefičního večera proto obratem investuje do dalšího fungování divadla. Speciálně pro tento koncert napsal slova ke všem písním.

„Pochopitelně tam bude i píseň o Mackie Messerovi Morytát. Mě napadlo, že uděláme aspoň to, že si přidáme nějaké takové věci, které nás taky těšily, to byly třeba některé šansony, které u nás vznikaly,“ vysvětluje Suchý.

Galakoncert chce známý divadelník pojmout ve velkém, a proto účinkujícím navrhl nové kostýmy.

„Strašně krásné kostýmy, tedy mně se libí, no když jsem je vymyslel, tak se mi musí líbit, jinak bych je nepustil. Dokonce půjčím svůj veliký koberec na scénu,“ dodává Suchý.

Řada písní Kurta Weilla zazní v podání Jiřího Suchého a Jitky Molavcové poprvé a naposled. S galakoncerty by ale v Semaforu chtěli pokračovat i v budoucnu.

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme