Fotbalisté Sparty deklasovali Příbram 4:0. Dvakrát se trefil Fatai

Fotbalisté Sparty odpověděli na sobotní výhru Plzně nad Zlínem povedeným představením v Příbrami. V dohrávce 10. kola Synot ligy zvítězili na stadionu U Litávky 4:0, když dva góly vstřelil Fatai a po jednom se k němu připojili Lafata a Konaté. Tabulku Letenští vedou o skóre před západočeským sokem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kehinde Fatai ze Sparty (vlevo) vstřelil Příbrami dva góly

Kehinde Fatai ze Sparty (vlevo) vstřelil Příbrami dva góly | Zdroj: ČTK

V posledním ligovém kole se sparťané radovali z triumfu 4:0 nad Slováckem. S totožnou sestavou a nakonec i pro stejný výsledek vyběhli i na trávník v Příbrami.

„První poločas byl nic moc. Od začátku zdržovali, ale po prvním gólu jsem věřil, že zápas dotáhneme,“ hodnotil utkání kapitán Pražanů David Lafata.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťané udeřili po přestávce. Po prvním gólu jsem věřil, že zápas dotáhneme, řekl Lafata

Po reprezentační přestávce se hosté vepředu dlouho marně snažili vymyslet něco kloudnějšího. Kdo poprvé zahrozil, byli Tobiášovi svěřenci. Jejich brejky ale skončily buď v rukavicích Bičíka, nebo mimo branku soupeře.

„Hodně jsem mu to zjednodušil. Chtěl jsem ho (Bičíka) obstřelit, on ale dobře zmenšil úhel a trefil jsem ho doprostřed,“ popisoval Bednář.

Před přestávkou si nadějnou příležitost vypracovala i Sparta. Na Dočkalův centr si naskočil Lafata a ze dvou metrů hlavou přestřelil. Deset minut po změně stran byl už letenský kanonýr přesnější. Znovu předvedl svůj cit na výběr místa a po dorážce Fataiovy střely se radoval z osmé ligové trefy v sezoně.

Po dalších deseti minutách uvolněný favorit navýšil svůj náskok. Po rohovém kopu se odrazil míč k Fataiovi a nigerijský hráč nezaváhal. Po chvíli navíc přidal druhý gól, když zakončil rychlou křídelní akci Marečka a Konatého.

Střídající Konaté pak stanovil skóre na závěrečných 4:0 prudkou ránou pod břevno.

10. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Sparta Praha 0:4 (0:0)
Branky: 66. a 77. Fatai, 55. Lafata, 89. Konaté. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Moláček - Jílek, Houdek. ŽK: Rezek, Hnaníček, Dosoudil, Krameš - Frýdek, Costa. Diváci: 6827.
Sestavy:
Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Hnaníček, Krameš (84. Januška) - Štípek (78. J. Mareš), Pilík, Rezek (60. Barák) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.
Sparta: Bičík - Mareček, Brabec, Costa, Frýdek - Jiráček, Matějovský - Fatai, Dočkal (83. Hušbauer), L. Krejčí (84. Litsingi) - Lafata (70. Konaté). Trenér: Ščasný.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme