Dráhový cyklista Kelemen je mistrem Evropy v keirinu. Překvapilo mě to, jásal

Dráhový cyklista Pavel Kelemen vyhrál mistrovství Evropy v keirinu. Na šampionátu ve švýcarském Grenchenu zvítězil o 47 tisícin sekundy před Francouzem Francoisem Pervisem, další český reprezentant Tomáš Bábek si ve finále dosprintoval pro šesté místo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Kelemen vybojoval na dráze ve švýcarském Grenchenu titul mistra Evropy

Pavel Kelemen vybojoval na dráze ve švýcarském Grenchenu titul mistra Evropy | Zdroj: ČTK

„Překvapilo mě to. Spíš jsem se soustředil na sprint. Keirin jsem bral jako druhou disciplínu,“ řekl Keleleman Radiožurnálu.

Ve finále mu vyšel nástup, ke kterému nasadil kolo a čtvrt před cílem. „V plánu jsem to neměl, tempo jsem ale vydržel. Neměl jsem co ztratit,“ líčil.

V těsném dojezdu byl rozdíl mezi zlatem a čtvrtým místem pouhých 82 tisícin sekundy. Na třetím místě projel za Kelemenem a Pervisem Rus Denis Dmitrijev. Stupně vítězů naopak utekly Polákovi Krzysztofu Makselovi.

Čtyřiadvacetiletý Kelemen vybojoval pro českou výpravu medaili v keirinu z mistrovství Evropy po pěti letech, kdy v Pruszkówě získal bronz Adam Ptáčník. Už v sobotu ale Češi slavili třetí příčku Robina Wagnera v závodě s pevným startem.

Mistrovství Evropy v dráhové cyklistice v Grenchenu (Švýcarsko):
Muži:
Keirin: 1. Kelemen (ČR), 2. Pervis (Fr.) -0,047, 3. Dmitrijev (Rus.) -0,057, ...6. Bábek (ČR) -0,213.
Bodovací závod dvojic: 1. Mora, Torres (Šp.) 12, 2. Radionov, Sazanov (Rus.) 0, 3. Kneisky, Coquard (Fr.) 24/-1 kolo, ...9. Bláha, Hačecký (ČR) 4/-1 kolo.
Ženy:
Stíhací závod na 3000 m - finále: Archibaldová (Brit.) 3:32,832 - Delzenneová (Fr.) 3:37,331, o 3. místo: Horneová (Brit.) 3:35,288 - Krögerová (Něm.) 3:36,372.
Keirin: 1. Ligtleeová (Niz.), 2. Cueffová (Fr.) -0,033, 3. Gniděnková (Rus.) -0,076.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme