V průmyslové zóně ve Svitavách postaví nové výrobní haly další firma

Úspěšný výrobce součástek do automobilů, firma INA, chystá rozšíření výroby a ve Svitavách postaví závod. Radnice nového investora vítá, koupil poslední volné pozemky v průmyslové zóně. Navíc půjde o významného zaměstnavatele.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průmyslová zóna Ostrov u Stříbra s novými halami

Průmyslová zóna Ostrov u Stříbra s novými halami | Foto: Lukáš Milota | Zdroj: Český rozhlas

I když se městu dlouho nedařilo pozemky prodat, s cenou pro INU dolů nešlo. „Měli jsme stanovenou cenu v průmyslové zóně. Za pozemky, které jsme prodali společnosti INA, jsme získali 21,5 milionu korun,“ uvedl místostarosta za ODS Pavel Čížek.

Výrobní linky v novém závodě by se měly rozjet v říjnu příštího roku.

„V každém případě je důležité, aby stavba byla zahájena podle předpokladů této společnosti, což je v listopadu letošního roku,“ doplnil Čížek.

Při rozjezdu zaměstná INA 300 až 400 lidí, pak by v novém závodě mohlo najít práci tisíc zaměstnanců. Z evidence úřadu práce ale ti první nebudou, tvrdí ředitel Jan Tesař.

„Těch lidí, které bude INA potřebovat, v naší evidenci moc není. Ale je to zajištěno tak, že pracovníky už mají v Lanškrouně přijaté, zaučují se tam. Pouze budou přesunuti do Svitav. To se týká náběhu v roce 2016 a 2017.“

Firma INA je posledním investorem, kterému město prodalo pozemky. Další už nemá. Ve Svitavách jsou ale ještě nevyužitá místa vhodná pro podnikání. Například po bývalé pile, jatkách nebo kovošrotu.

Věra Pavlasová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme