Sigma Olomouc odvolala kouče Kalvodu, nahradil ho trenér dorostu Jílek

Sigma Olomouc odvolala kouče fotbalistů Leoše Kalvodu. Jeho nástupcem byl dnes jmenován dosavadní trenér staršího dorostu v Sigmě Václav Jílek, který před časem působil také v roli asistenta Vítězslava Lavičky ve Spartě Praha. Klub o změně informoval na svém oficiálním webu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zleva : Josef Picek, prezident klubu; Vladimír Dostál, předseda představenstva klubu; Leoš Kalvoda, trenér; RNDr. Stanislav Koutný, člen představenstva

zleva : Josef Picek, prezident klubu; Vladimír Dostál, předseda představenstva klubu; Leoš Kalvoda, trenér; RNDr. Stanislav Koutný, člen představenstva | Foto: Pavel Kvapilík

Kalvodu odvolání z funkce překvapilo. „Čekal jsem to po Zlíně nebo po Ostravě, ale myslím si, že proti Liberci jsme předvedli náš nejkvalitnější výkon, takže teď jsem to nečekal,“ svěřil se Českému rozhlasu.

Podle sportovního manažera klubu Ladislava Mináře se na rozchodu domluvily obě strany. „Trenér Kalvoda skončil po vzájemné dohodě, děkujeme mu za práci, kterou pro SK Sigma odvedl,“ řekl Minář v krátkém prohlášení.

Kalvodova pozice byla vratká už několik týdnů a po prohře na hřišti poslední Ostravy před sedmnácti dny spekulace o jeho odchodu ještě zesílily.

Podle neoficiálních informací měl klub v mezidobí oslovit trenéra reprezentační dvacítky Martina Svědíka, který však nabídku Hanáků odmítl.

Pro výměnu trenérů se klub rozhodl až po sobotní domácí remíze s Libercem 1:1. Nováček z Hané je po deseti kolech s jediným vítězstvím na třináctém místě prvoligové tabulky.

Aspoň sedm bodů do zimy, přeje se Jílek

Jílek chce s týmem zapracovat především na herní agresivitě a aktivitě po ztrátě míče. A hlavně bodovat.

„Čekají nás většinou soupeři z horní poloviny tabulky nebo ti, co mají herní kvalitu. Pokud se nám podzim podaří zakončit s dostatečným bodovým ziskem, což je podle mé představy nějakých sedm osm bodů, tak by to bylo dobré,“ prohlásil.

Olomouc je třetím ligovým klubem, který v rozehrané sezoně mění kouče. Už po čtvrtém kole skončil v Plzni Miroslav Koubek, kterého nahradil Karel Krejčí. V polovině září pak na jihlavskou lavičku místo odvolaného Luďka Klusáčka usedl Milan Bokša.

ČTK, Tomáš Minarčík, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme