Nový Zéland, Austrálie i JAR můžou na MS v ragby překonat medailový rekord

Hned tři týmy mají na ragbyovém mistrovství světa stále šanci překonat rekord v počtu získaných titulů. Ze čtvrtfinále postoupily Nový Zéland, Austrálie a Jihoafrická republika – všichni dvojnásobní zlatí medailisté. V semifinále je doplňuje Argentina. Poprvé v historii neprošla skrz vyřazování žádná evropská země, a světový šampionát se tak na závěr promění v souboj celků z jižní polokoule, které spolu hrají pravidelně v turnaji nazvaném Rugby Championship.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Asi největší radost mají z postupu do semifinále MS v ragby Argentinci

Asi největší radost mají z postupu do semifinále MS v ragby Argentinci | Zdroj: Reuters

„Znamená to, že se navzájem výborně známe. Já jsem teprve na prvním mistrovství světa, takže ze semifinálové čtyřky jsme z tohoto pohledu nejméně zkušení. Ostatní trenéři už vedli týmy na šampionátech, mají tak víc zkušenosti s přípravou,“ myslí si trenér Austrálie Michael Cheika.

U jeho týmu, Jihoafrické republiky a Nového Zélandu by se nepostoupení do semifinále bralo jako neúspěch, to Argentina byla z tohoto pohledu pod menším tlakem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ragbyové MS se od semifinále změní na šampionát jižní polokoule. Ve čtvrtfinále totiž poprvé v historii neuspěl žádný evropský tým. Více Mirko Vasić

„Je to neuvěřitelné! Neuvěřitelné! Nevím, jak to vysvětlit. Nejde jenom o hráče, jsme všichni jeden tým! Nerad bych na někoho zapomenul. Všechno, co jsme udělali, patří argentinskému ragby. Růst, kterým jsme prošli, je dobře známý, nemůžu vyjádřit slovy, jak jsem šťastný,“ nadšeně jásal argentinský kapitán Agustin Creevy.

Tým z jižní Ameriky s přezdívkou „Pumy“ se dostal do závěrečné fáze play-off podruhé v historii a před osmi lety z toho byl hned bronz.

Šampionát v roce 2007 byl naopak vůbec nejhorším pro Nový Zéland, který nepostoupil ze čtvrtfinále. Tuto metu už mají All Blacks na aktuálním mistrovství za sebou a vysokou výhrou nad Francií jasně ukázali svoji sílu, i když jejich fanoušci do té doby nebyli s výkony hráčů moc spokojení.

Austrálii poslal do semifinále MS v ragby sporný výrok rozhodčího

Číst článek

„Je rozdíl mezi zápasy ve skupině a ve vyřazovací části. To dělá rozdíl samo o sobě, protože když nedokážete zapnout, jedete domů. Přístup hraje na jakékoli sportovní akce důležitou roli,“ věřil novozélandský trenér Steve Hansen svému týmu.

V semifinále se All Blacks utkají v sobotu s Jihoafrickou republikou, v neděli pak nastoupí Austrálie proti Argentině.

Mirko Vasić, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme